Lees hier wat mensen van de zwangerschapscursus van bevallingscursus.nl en bevallingscursusonline.nl vonden op de Bevallingscursus facebook pagina.

 • positive review  We hebben vandaag de cursus van Suzan gevolgd. Toen we weg liepen voelde we ons zekerder en minder nerveus voor de bevalling. Het gevoel van ‘we kunnen dit aan!’. Het fijne van Suzan en deze cursus is dat Suzan lekker praktisch is en totaal niet zweverig. Alles wat ze vertelt is wetenschappelijk bewezen en haar motto is no non-sense. Ze betrekt je partner er ook goed in mee zodat je echt het gevoel krijgt dat je als team de bevalling aangaat. De do’s en don’ts krijg je na afloop ook opgestuurd dus die ga ik uitprinten en meenemen naar het ziekenhuis als het zo ver is. Ik beveel deze cursus aan aan iedereen, vooral als je to the point wil weten wat je te wachten staat en hoe je er het beste mee om kan gaan. We hebben zin in de bevalling dankzij Suzan! Veel dank en keep up the good work 🙂

  Kiyomi Oshima-Molin Avatar Kiyomi Oshima-Molin
  10/10/2021

  positive review  Wij, als nuchter stel, vonden dat we ‘iets’ moesten doen ter voorbereiding, maar wilden geen pufklasje, yogamatjes etc. Ben zo blij dat we deze cursus bij Suzan hebben gevolgd. Lekker no-nonsens, humor, hele duidelijke en praktische tips en heel fijn, de vader wordt er ook op een leuke manier bij betrokken. Echt een dikke aanrader!!🌟

  Irene van Wees-Kennis Avatar Irene van Wees-Kennis
  10/03/2021

  positive review  Wij zijn heel blij en enthousiast over de cursus “samen bevallen” echt een aanrader voor ieder ander stel! Voor de partners ook erg leuk en leerzaam. Deze cursus word interactief en met humor gegeven door Suzan en wij hebben dit als erg leuk maar zeker leerzaam ervaren. Praktische tips en info dat zeker goed bruikbaar zal zijn😀 Deze cursus heeft spanningen weggenomen waardoor alles veel relaxter en ontspannen zal zijn. Wij zijn er klaar voor! Bedankt Suzanne👍🏼🌺

  Priscilla de Boer Avatar Priscilla de Boer
  10/02/2021

  positive review  dit is de bevalcursus voor de vrouw en MAN geen skippyballen, geen yoga matjes, en geen 1 of andere puf cursus maar een cursus waar je echt iets aan heb zowel man als vrouw!! zeer interessant en onwijs bedankt!! je ziet uiteraard een geboortekaartje tegemoet😁

  Wesley Cooijman Avatar Wesley Cooijman
  10/02/2021

  positive review  Cursus Samen bevallen gedaan. Echt super leerzaam. Niet zweverig maar duidelijk en veel tips en tricks als voorbereiden wat er komen gaat. Suzan deed het heel leuk! Voor iedereen echt een aanrader om samen met je partner te doen!

  Daphne Draijer Snoek Avatar Daphne Draijer Snoek
  9/20/2021

  positive review  Ontzettend leerzame cursus geweest voor zowel mij als mijn partner! Alle informatie was wetenschappelijk onderbouwd en nuttig. Suzan weet de info met veel humor over te brengen, waardoor het leuk is om naar te luisteren. Ook lekker interactief en de vaders worden er ook goed bij betrokken. Veel handige handvaten en tips gekregen, waardoor ik nog zekerder in mijn aankomende bevalling sta. 💪🏽😄 Dankjewel Suzan!

  Nastazia Tatiana Nikolakou Avatar Nastazia Tatiana Nikolakou
  9/19/2021

  positive review  Praktische tips die met veel humor en een goede uitleg worden gegeven. Zeker een aanrader als je goed voorbereid je bevalling in wilt gaan en meer over de zwangerschap wilt weten. Voordat je het weet is de tijd al voorbij!

  Mirjam Beekman - de Haan Avatar Mirjam Beekman - de Haan
  9/04/2021

  positive review  Wat was dit een ontzettend fijne cursus! Suzan, juf in de dop, is over gegaan naar het geven van les op de basisschool naar het geven van zwangerschapscursussen, en dat was te merken! Interactieve werkvormen/spellen waarbij ook de vaders enthousiast betrokken werden in het geheel van informatie. Geen zweverig gedoe, lekker to the point, alleen de nodige informatie uitgelegd met behulp van een goede dosis humor. Echt een aanrader! 🙏🏼

  Anniek Schuthof - Boon Avatar Anniek Schuthof - Boon
  8/07/2021

  positive review  Wij raden deze cursus aan omdat er in een lekker tempo veel informatie wordt gedeeld. Zowel uitleg over o.a. wat een bevalling precies is als praktische tips om mee te nemen. Daarnaast werden de mannen ook betrokken bij de cursus en was het ook interactief wat het boeiend hield. We merkten dat Suzan veel kennis heeft. Wij gingen na de cursus met goede informatie en een voldaan gevoel naar huis.

  Melanie Salman Avatar Melanie Salman
  7/23/2021

  positive review  Vanwege de Corona periode was de cursus online. In eerste instantie erg jammer, maar wat heeft Suzan dit goed in elkaar gezet. Het was helder, beeldend, niet te lang en luchtig. En inderdaad, zoals op haar website staat aangegeven: het is niet zweverig. Ondanks dat het online was, hebben wij een heel goed beeld wat we allemaal kunnen verwachten. We zijn zeer te spreken over de online cursus! Bedankt Suzan Liefs Luciano en Marjoleine

  Marjoleine Enja Avatar Marjoleine Enja
  7/03/2021

  positive review  In Corona tijd waren wij op zoek naar een passende zwangerschaps cursus. Hierbij kwamen we terecht bij deze cursus van Suzan. Alles is heel helder uitgelegd en to the point. Daarnaast was het allemaal qua duur ook goed te behappen en simpelweg ook interessant. Zonder corona waren we misschien bij een fysieke cursus terecht gekomen maar nu we dit zo hebben gedaan kunnen we het vooral iedereen aanraden!

  Stephan Gort Avatar Stephan Gort
  6/07/2021

  positive review  Wij waren op zoek naar een heldere, duidelijke maar vooral straight to the point cursus. Een cursus waar nodige informatie en feiten gedeeld worden en je niet onnodige zweverige informatie ontvangt. Dit vooral ook om mijn partner geboeid te houden en hem de informatie te geven die nodig is als steunende partner. En dat heeft gewerkt :). De fijne manier van vertellen, de nuchtere houding van de verteller en de humor waarmee de informatie gegeven wordt is erg prettig en hield onze aandacht goed vast! Het fijne aan de cursus is dat je zelf de tijd en plaats kan bepalen. Dus gewoon lekker in het weekend vanaf de bank :D. Wat ook erg fijn is, is de snelle reactie van Suzan, degene die de cursus geeft. Wij zijn in ieder geval enorm geholpen aan de hand van deze cursus en ik raad deze dan ook zeker aan bij anderen.

  Elle van der Heijden Avatar Elle van der Heijden
  3/04/2021

  positive review  Fijne cursus! Nuchter en goede tips. Ondanks dat je nooit weet wat je echt kunt verwachten, gaf dit voor mij wel voldoende houvast.

  Annemijn van der Veer Avatar Annemijn van der Veer
  1/29/2021

  positive review  Absoluut een aanrader met je partner. Helemaal niet zweverig, lekker to the point en hier en daar een grapje en leerzaam!

  Elke van Leeuwen Avatar Elke van Leeuwen
  12/30/2020

  positive review  Een fijne en leerzame cursus, ik vond het fijn om er samen naar te kijken en met elkaar naar de bevalling toe te leven. Suzan neemt je heel beeldend stap voor stap mee naar de bevalling waardoor we echt een beetje meer kunnen ontspannen. Dus een aanrader!! Arjan en Elise

  Elise Ton Avatar Elise Ton
  12/16/2020

  positive review  Vanochtend deze cursus gevolgd en samen zoveel wijzer. Echt een goede voorbereiding, no-nonsense en met humor, drie uren goed besteed! Dank Suzan! Gr, Bert en Layla

  Bert Spolders Avatar Bert Spolders
  12/13/2020

  positive review  vanmorgen bij Suzan geweest voor de bevallingscursus, ze legt heel rustig en duidelijk uit wat je te wachten staat, stap voor stap in ongeveer drie uurtjes. heel ongedwongen, afentoe een grapje, veel ruimte voor vragen. super fijne cursus, je krijgt bijna zin in de bevalling 😜. Fijne vrouw, fijne cursus. Zal het zeker aanbevelen aan vriendinnen.

  Maxime Ohlsen Avatar Maxime Ohlsen
  12/13/2020

  negative review  Let op bij het boeken! Er staan clausules in de voorwaarden, waarin staat dat je bij annulering (ongeacht de oorzaak)“lidmaatschapskosten” dient te betalen. Bij niet betalen wordt volgens de voorwaarden een incassobureau ingeschakeld. Geen persoonlijke benadering via de mail. Een “joh vervelend, ik begrijp jullie situatie, maar moet helaas wel administratiekosten rekenen” had voor ons al een verschil gemaakt.

  Dominique Pantophlet Avatar Dominique Pantophlet
  12/13/2020

  positive review  Wat een super fijne cursus! Ik keek al niet echt tegen de bevalling op, maar ga het toch nu met een geruster hart tegemoet. Het is echt heel informatief én leuk. Super handige tips en duidelijke info. Daarnaast is Suzan ook gewoon een leuk mens waarbij je merkt dat ze weet waar ze over praat en er plezier in heeft! Blij dat we dit gedaan hebben!

  Eline Mens Avatar Eline Mens
  12/12/2020

  positive review  Vandaag hebben mijn man en ik de bevallingscursus van Suzan gevolgd. Een hele fijne no-nonsense cursus, waar informatie met wetenschappelijke informatie wordt onderbouwd. Hele slimme tips. Ik voel me een stuk beter voorbereid op mn bevalling!

  Cynthia Heijmans-Pullen Avatar Cynthia Heijmans-Pullen
  12/12/2020
 • positive review  Super fijne cursus, gegeven in een ochtend. Interactief, waardoor je goed geboeid blijft en alle belangrijke informatie komt aan bod. Suzan zorgt voor een informele sfeer en er wordt flink gelachen. Aanrader!

  Sandra Rolie Avatar Sandra Rolie
  12/12/2020

  positive review  Een hele leuke en actieve cursus. De meeste cursussen gaan teveel op in zweverige ademhalingstechnieken, dat was in dit geval niet het geval. Praktische informatie waar mijn partner en ik beide veel aan zullen hebben voor en tijdens de bevalling!

  Bjorna Beijer Avatar Bjorna Beijer
  11/02/2020

  positive review  Super leuke en leerzame cursus waar je met je partner naar toe kunt om je voor te bereiden op de bevalling en de komst van de kleine meid/man. Suzan geeft een extra draai aan de informatie waardoor je deze nog makkelijker kunt opnemen. Ook betrekt ze de vaders er goed bij waardoor ook zij de informatie goed onthouden en zich meer in de situatie bij de vrouw kunnen indenken. Al met al deze cursus is echt een aanrader!! <3

  Claudia Caspers Avatar Claudia Caspers
  10/30/2020

  positive review  Super leuke cursus waar je met je partner heen kunt . Susan is heel nuchter en vooral open en eerlijk! Wij vonden het heel fijn dat de cursus wetenschappelijk onderbouwd is en we niet de al om bekende film scenario cursus aantroffen! Ook fijn is dat het maar één dagdeel is, maar je echt niets mist aan informatie en ook nog eens super nuttige en praktische tips en trics krijgt. En tot slot is het ook nog eens gezellig en hebben we veel gelachen, nogmaals grote dank aan Susan!🥰

  Esmeralda Willemse-Hilgerson Avatar Esmeralda Willemse-Hilgerson
  10/30/2020

  positive review  Een interessante, nuchtere en vooral leerzame cursus om te volgen online. Geeft praktische tips en voorbereiding op de bevalling. Het is prettig dat het to the point is en op een prettig tempo. Ik vind het een aanrader.

  Deb Bie Avatar Deb Bie
  10/29/2020

  positive review  Hele prettige en leerzame ochtend gehad. Fijne cursus zonder zweverigheid, maar lekker to the point. Prettig tempo met voldoende mogelijkheden om vragen te stellen. Hoop tips en tricks meegekregen! Lekker interactief en partners worden er ook op een leuke, leerzame manier bij betrokken. Echt een aanrader!

  Celina Salomon Avatar Celina Salomon
  10/06/2020

  positive review  Wat ben ik blij dat ik vandaag geweest ben. Suzan weet als geen ander om je op een hele duidelijke, fijne, rustige (maar zeker niet zweverige) manier alle informatie te geven die je nodig hebt voor een bevalling. Als rode draad loopt een gezellige humoristische sfeer. Bovendien voel je je meteen zo vertrouwd dat geen vraag te gek is. Alles bij elkaar vond ik het ook erg geruststellend, ik voel mij nu goed voorbereid en heb verschillende manieren geleerd waarmee ik straks wel degelijk in control kan zijn/ komen. Mijn man zag er best tegenop maar was ook erg blij met deze dag door het bovenstaande. Ik kan Suzan aan iedereen aanraden. Suzan nogmaals heel erg bedankt voor de fijne middag, je geduld en geruststellende uitleg!!!

  Nikita Tromp van Ispelen Avatar Nikita Tromp van Ispelen
  10/04/2020

  positive review  Super interessante cursus waar je een hele hoop tips & tricks leert betreft de bevalling. Totaal geen zweverige sfeer en de tijd vliegt zo voorbij. Mijn man was van te voren bang dat hij niet de hele cursus zijn aandacht erbij kon houden maar dit is zonder moeite gelukt. Bedankt voor de leuke & leerzame middag Suzan!

  Nikita Martin Farray Avatar Nikita Martin Farray
  10/03/2020

  positive review  Op een nuchtere manier heel wat wijzer geworden! Goede tips die we zeker gaan toepassen tijdens de bevalling. Samen met mijn partner geweest die graag bepaalde feitjes met anderen deelt als we op visite zijn! Aanrader om naar deze cursus te gaan 👍

  Samantha Lübbert Avatar Samantha Lübbert
  9/09/2020

  positive review  Fijne cursus met lekker tempo. to the point met goede, praktische tips gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. gebracht met wat humor. Zelfs mijn eerst wat sceptische vriend was enthousiast. Voor iedereen toegankelijk. zou deze cursus iedereen aanraden.

  Lesley Riethoff Avatar Lesley Riethoff
  9/06/2020

  positive review  Samen met mijn partner de cursus gedaan. Het klopt ècht wat je leest over Suzan. Ze is leuk naar te kijken en luisteren. Nuchter, praktisch, leuke tips, theoretisch en zéker een vleugje humor. We hadden gewoon zin om weer verder te kijken & de informatie blijft hangen. Suzan nogmaals bedankt!!

  Marit Boers Avatar Marit Boers
  8/26/2020

  positive review  wij hebben vorige week de cursus voor de 2de keer gevolgd. dat zegt toch wel wat over de cursus zelf, het is echt zo'n aanrader om naartoe te gaan. mijn vriend vindt deze cursus ook erg leuk en dit was ook de enige cursus waar ik hem mee naartoe kreeg 🙈🤭 lekker nuchter met veel portie humor! wij kijken nu weer uit naar de bevalling van ons tweede wondertje 😁❤

  Marissa Van der Heide - Auer Avatar Marissa Van der Heide - Auer
  8/15/2020

  positive review  Hele leerzame ochtend. Vol tips en tricks en alles wetenschappelijk bewezen. Een echte no-nonsense cursus, echt een aanrader. Inter actief en er wordt ook veel aan de partner gedacht, blij dat we hier geweest zijn!

  Charlotte Freijser Avatar Charlotte Freijser
  8/09/2020

  positive review  De cursus in een dag gehad. Vol met wetenschappelijke feiten, tips en een flinke dosis humor. Ik dacht veel te weten over de zwangerschap/ bevalling.. Blijkt dat ik toch nog heel wat kon leren! Echt een aanrader en net zo interessant voor de partners. Bedankt Suzan!

  Mimi Dabbabi Avatar Mimi Dabbabi
  8/06/2020

  positive review  Erg goede en vooral praktische cursus! Suzan houdt de vaart erin, maar besteedt voldoende aandacht aan alle onderwerpen. De tijd vloog voorbij en we hebben veel geleerd. Blij dat we voor deze cursus hebben gekozen 🙂 Dank Suzan!

  Lotte Jansen Avatar Lotte Jansen
  8/03/2020

  positive review  Topcursus! Veel geleerd, lekker nuchter en veel praktische tips! Veel dank Suzanne!

  Kim Libosan Avatar Kim Libosan
  8/02/2020

  positive review  Mijn man Rik en ik hebben een ontzettend leuke cursusochtend gehad. Suzan neemt de tijd, betrekt iedereen en zorgt voor een gezellige sfeer. We hadden online al wat informatie van diverse andere partijen gekregen, maar Suzan wist ons nog van ontzettend veel nieuwe informatie te voorzien. Erg waardevol en een aanrader dus.

  Mandy van Wijk Avatar Mandy van Wijk
  7/20/2020

  positive review  Suzan vertelt in de online cursus veel nuttige info en tips. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd die ik bij mijn eerste bevalling niet wist. Deze cursus is echt een aanrader.

  Marijke Dekker Avatar Marijke Dekker
  7/08/2020

  positive review  Een volledige cursus met handige en praktische tips! Ze brengt alles op een luchtige en leuke manier. Ze benoemd "kleine" dingen waaraan je kunt denken om een fijnere bevalling te hebben waar je voorheen nog nooit van gehoord had. Aanrader

  Madeleine Holtkamp Stals Avatar Madeleine Holtkamp Stals
  7/07/2020

  positive review  Een duidelijke cursus gebaseerd op feiten. Leuke begeleidster die er ook lekker de vaart erin houd. Fijne tips en trucs. Zeker een aanrader voor mannen. duidelijk, informatief zonder fratsen

  Shirley Ravesteijn Avatar Shirley Ravesteijn
  6/30/2020
 • positive review  Lekker nuchter en vooral volledig. Alles wat je écht weten moet op een leuke manier gebracht. Hele fijne cursus!

  Saskia van Engelenburg Avatar Saskia van Engelenburg
  6/28/2020

  positive review  Hele fijne cursus die me erg geholpen heeft me voor te bereiden op de bevalling. Er wordt duidelijk uitgelegd wat je kunt verwachten en dat gecombineerd met humor. Ik raad iedereen deze cursus aan die op zoek is naar een bevallingscursus die to the point is en niet te lang duurt. Heel erg bedankt!

  Anniek Beijnes Avatar Anniek Beijnes
  6/27/2020

  positive review  Vandaag de cursus gehad, was heel fijn. Lekker down to earth met heel veel humor en alle informatie die je nodig hebt. Wij kunnen deze cursus aan iedereen aanraden! Bedankt Suzan!

  Ingeborg Nooij Avatar Ingeborg Nooij
  6/14/2020

  positive review  het was een hele ervaring echt super leuk! mijn vriend dacht dat het een zweverig gedoe was en had helemaal geen zin, maar daar is hij op terug gekomen hij vond het nog leuk ook! en nu weet hij (en ik ook natuurlijk) wat ie zou kunnen doen als het eenmaal zover is, werd erg leuk verteld 🙂 ik raad het iedereen aan. Groetjes Angela en Pieter

  Angela Post Avatar Angela Post
  6/06/2020

  positive review  Net de online cursus gevolgd en we vonden het echt top! Lekker nuchter, geen zweverig gedoe. Gewoon top!

  Jeroen Derkse Avatar Jeroen Derkse
  6/03/2020

  positive review  De stof werd heel luchtig en met humor gebracht. Super interessant en bruikbaar!

  Yvonne Van 't Schip Avatar Yvonne Van 't Schip
  5/06/2020

  positive review  Mijn partner en ik hebben de cursus van vier avonden gevolgd. Wij hebben veel geleerd en gelachen. Heel fijn dat het niet zweverig was en Suzan leuke humor heeft. We hebben veel gehad aan de tips en ademhalingstechnieken tijdens de bevalling. Bedankt Suzan!

  Fleur Flower Avatar Fleur Flower
  3/24/2020

  positive review  Begin mei 2020 zullen wij een stel nieuwe ouders worden van een klein jongetje. Om de bevalling voor te bereiden, hadden wij ons aangemeld bij deze cursus. Deze is eendags cursus, die van 10:30-14:30 uur heeft geduurd. Tussendoor hadden we voldoende pauzes om even bij te komen. Suzan Doeswijk-Marijnissen heeft deze cursus goed begeleid door alles duidelijk uit te leggen, met een vleugje humor. Het is zeker niet zweverig! Ook kregen we tips en trucks hoe we zo'n bevalling moeten gaan aanpakken. Er was veel interacties tussen de cursisten en haar, zodat het gezellig en leerzaam bleef. Echt een aanrader voor zowel nieuwe ouders en ouders die al eerder kinderen hebben.

  Kahman Carmen Divendal Avatar Kahman Carmen Divendal
  3/16/2020

  positive review  No nonsese cursus die voor duidelijke en nuttige informatie zorgt. Interactief, luchtig, goed tempo en voldoende pauzes. Zeker een aanrader!

  Lin Ney Avatar Lin Ney
  3/14/2020

  positive review  Een informatieve cursus, die door middel van leuke werkvormen wordt aangeboden!

  Kim Haakman Avatar Kim Haakman
  3/14/2020

  positive review  Verrassend leuke cursus, veel interactie ook met de partners waardoor die er niet voor niets bij zijn. Tempo was goed, lekker vlot maar genoeg ruimte en tijd voor vragen en extra uitleg. Veel praktische tips ook, erg bruikbaar!

  Marieke Baanen Avatar Marieke Baanen
  3/08/2020

  positive review  vandaag zijn mijn kraamzorg en ik bij de cursus geweest .. ik raad het aan om hier heen te gaan geen zweverig gedoe en gewoon lekker wetenschappelijk bewijs hoe de bevalling in te gaan met je partner .. ook lekker veel humor en lekker flot geen langdradige verhalen en poespas heerlijk om je zo realistisch mogelijk te kunnen voorbereiden ik inmiddels zwanger van de 3e weet best veel maar ook ik heb het een en ander geleerd vandaag heel erg bedankt suzan ! enne mijn mannetje moest wel heel hard lache om het harly verhaal

  Liane Melany Pestman Avatar Liane Melany Pestman
  3/08/2020

  positive review  Leuke cursus waar je veel aan heb, zonder poespas. Veel informatie en nuttige tips. Dank je wel Suzan 👍🏻😁

  Rächel Broeren Blanker Avatar Rächel Broeren Blanker
  3/08/2020

  positive review  Me vriend en ik zijn op 7 maart naar de een dagcursus geweest in Hillegom. Bij voorbaat hoefde ik niet naar een bevallingscursus. Dacht al dat zweverige gedoe niks voor mij. Maar Achteraf gezien ben ik heel blij dat we geweest zijn. Suzan Doeswijk kon het zo passie vol vertellen dat het aangenaam was om naar te luisteren. De tips en tricks die ze ons gaf waren erg interessant en handig om te weten. Het was helemaal niet zweverig. Het is zeker een aanrader! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

  Kirsi Immink Avatar Kirsi Immink
  3/08/2020

  positive review  Mijn man en ik hebben de 4-dagen cursus gevolgd met Suzan. Wij hebben het ontzettend leerzaam en leuk gevonden. Mijn man heeft veel geleerd over de bevalling dat hij anders niet had geweten. Wij hebben veel wetenschappelijk bewezen tips geleerd voor wanneer de tijd komt en wij voelen ons meer zeker en voorbereid op de bevalling. Een aanrader voor stellen die geen zweverig puffen cursus willen volgen!

  Carol Blanco Avatar Carol Blanco
  2/24/2020

  positive review  Een aantal weken geleden heb ik de ééndaagse cursus gevolgd bij Suzan. Ik keek best op tegen de 4 uur durende cursus maar ben ontzettend blij dat ik ben gegaan! Suzan stelt je direct op je gemak, maakt er een leuke, gevuld met theorie en interactie no-nonsense middag van. Nu een aantal weken later herinner ik mij de stof nog, die mij zeker zal helpen tijdens mijn bevalling. Suzan, ik wil je hartelijk bedanken!

  Desiree Kats Avatar Desiree Kats
  1/20/2020

  positive review  Vandaag de ééndaagse cursus gehad, en ik ben blij dat ik deze gevolgd heb! Het was een ontzettend zinvolle cursus die op een vlotte, leuke en luchtige manier gegeven werd. Alle informatie die je echt nodig hebt krijg je. Er worden handige tips en handvatten gegeven die je zelfvertrouwen geven om de bevalling goed in te gaan. Alles wordt op een leuke en enthousiaste manier verteld, zodat het boeiend blijft om te luisteren. Er is veel interactie met de groep, waardoor het niet saai of slaapverwekkend is. En, niet heel onbelangrijk, doordat het luchtig en interessant is ( geen puf gedoe op matjes ) is het ook voor de mannen heel zinvol. Iedereen wordt op een leuke manier bij de cursus betrokken!

  Romy de Moor Avatar Romy de Moor
  1/19/2020

  positive review  Het is een no-nonsens bevallingscursus waarbij theorie en praktijk samenkomen door interactie. Geen yogamatjes en yogaballen, maar alles over het beïnvloeden van de bevalling door hormonen en trucjes hoe je deze kant controleren. Want dat is het geheim! Mijn vriend spreekt geen Nederlands maar vond het toch een interessante cursus vanwege de interactie en tricks die hij achteraf rustig kan nalezen. Dank Suzan!

  Tessa Lambregts Avatar Tessa Lambregts
  1/17/2020

  positive review  Right to the point, no nonsense, interactieve, een daagse cursus, die je echt veel handige info en tips geeft. Partners worden actief in meegnomen en alles is wetenschappelijk onderbouwd. Als je down to earth bent & eerlijk informatie wilt op een vermakelijke manier is het the place to be!

  Bernadett Perei Avatar Bernadett Perei
  1/15/2020

  positive review  Ik was erg bang en onzeker, maar dankzij Suzan heb ik er veel meer vertrouwen in!

  Evita Uitslag Avatar Evita Uitslag
  1/07/2020
 • positive review  Wij hebben vandaag de 1 daagse cursus gevolgd en vonden het echt enorm leuk en leerzaam! Suzanne is heel nuchter (wat wij heel fijn vonden), maakte veel grapjes en betrok de vaders er ook goed bij. Suzanne, ga zo door! En we gaan je cursus zeker aanbevelen aan anderen! En wat ik nooit dacht te gaan zeggen, maar na deze cursus wel zo voelde; ik heb zin in de bevalling! Heel veel liefs, Demie en Balint

  Demie Mátyus - van Eijk Avatar Demie Mátyus - van Eijk
  1/05/2020

  positive review  ik heb in juni de cursus gevolg en werd allemaal duidelijk uigelegt en op een leuke en luchtuge manier met grapjes. en de vaders werden er heel leuk bij betrokken door suzan!

  Anouk van der End - Dirkzwager Avatar Anouk van der End - Dirkzwager
  12/28/2019

  positive review  Heel interessant, veel informatie, de mannen worden er goed bij betrokken en ze is interactief met de mensen die naar de cursus komen. voor mij als adhd-er was het hierdoor goed te volgen en zeker een aanrader om naar deze cursus te gaan. zeker niet zweverig.

  Benita Geleijn Avatar Benita Geleijn
  12/14/2019

  positive review  Lieve Suzan, dank voor de informatieve, nuttige en vooral ook leuke bevallingscursus! Zowel voor aanstaande moeder EN vader echt een aanrader. De cursusmiddag zelf is leerzaam, lekker vlot en vol humor! Tijdens het ‘echte werk’ - de bevalling - alle tips gebruikt en een zeer voorspoedige bevalling gehad! Veel dank en je zal vast nog veel bevriende stellen tegen komen na onze super fijne ervaring. Groetjes, Ruben, Nicolien en Amélie 👶🏼

  Nicolien Wempe Avatar Nicolien Wempe
  12/14/2019

  positive review  Wat hebben wij veel aan deze bevallingscursus gehad! Omdat we houden van to the point zijn we voor een bevallingscursus in één dag gegaan. Suzan praat je op een heel fijne manier door de verschillende stadia van de bevalling heen en geeft tips waardoor je je bevalling zo snel en comfortabel mogelijk kunt maken. Uit ervaring kan ik zeggen: ze werken echt! Met in één uur tijd van 5 naar 10 cm ontsluiting te zijn gegaan is het gewenste ‘sneeuwbaleffect’ helemaal gelukt en ook het persen ging goed na de tips die we hebben gekregen. Mijn man heeft me daarnaast supergoed kunnen steunen en hierdoor voelde ik me alleen maar sterker en zelfverzekerder. Ik kijk enorm positief terug op mijn bevalling. Mijn vriendinnen kunnen hun oren niet geloven 😉 Nogmaals heel erg bedankt Suzan! We konden ons geen fijnere voorbereiding wensen.

  La Toya Sensen - Ramsahai Avatar La Toya Sensen - Ramsahai
  12/11/2019

  positive review  Geen zweverig 'pufklasje', maar juist hele praktische tips over wat je mag verwachten tijdens je bevalling. Veel humor en uitwisselen van ervaringen. Ook voor de partners heel leerzaam en nuttig! Ik kan deze cursus zeker aanbevelen.

  Robin Azcarate Onaindia-Smit Avatar Robin Azcarate Onaindia-Smit
  12/11/2019

  positive review  Suzan heeft ons in de Bevallingscursus van 1 dag veel tips/tricks gegeven op een leuke en grappige manier. Absoluut niet zweverig/pufferig! 🙈 Hierdoor is het voor de mannen ook interessant en heeft iedereen er wat aan. Dank je wel Suzan! 🤗

  Sabine de Casembroot Avatar Sabine de Casembroot
  12/01/2019

  positive review  Superfijne, nuchtere cursus. Leuk voor zowel vrouw als man. Suzan doet het superleuk. Eén minpuntje: de stoeltjes op locatie Amsterdam-West zijn vreselijk om drie uur lang op te zitten als zwangere...

  Rymke Keijzer Avatar Rymke Keijzer
  11/27/2019

  positive review  Wat een fijne middag! Heel informatief en totaal niet zweverig (mocht je dit niet willen). We gaan vol vertrouwen de bevalling tegemoet. Dank! 👶🏼👦🏻👩🏼❤️

  Yentl Schieman Avatar Yentl Schieman
  11/25/2019

  positive review  Hallo ik ben manon! Mijn man en ik hebben de cursus bij Suzan gevolgd! We zaten er een beetje tegen op want is toch een dag. Maar alles voor de 100 procent meegevallen!! Het verliep lekker vlot zodat je niet in slaapt valt! Met veel humor en je merkt dat ze het met liefde doet! Het is helemaal geen puf klasje! Hoop goede tips en informatie gekregen! Zou het iedereen aan raden!!!!

  Manon Van Loo Markwat Avatar Manon Van Loo Markwat
  11/23/2019

  positive review  Lieve Suzan, wat superfijn dat wij jouw cursus hebben mogen volgen. Ik raad het een ieder aan als je echt hele nuttige en bruikbare informatie nodig hebt. Ga zo door Suzan! Nogmaals bedankt voor de leuke cursus. Liefs, Savina en Irshad

  Vin Ro Avatar Vin Ro
  11/04/2019

  positive review  zeker aan te raden. suzan is super aardig en je bent gelijk op je gemak. denk zeker wat te hebben aan deze tips. bedankt groetjes ilona

  Ilona Van Sijp Affolter Avatar Ilona Van Sijp Affolter
  11/04/2019

  positive review  Om op een niet zweverige manier fijne informatie te ontvangen is deze cursus van Suzan absoluut een aanrader. Wat hebben we ontzettend gelachen. Suzan mocht je ooit een eigen show krijgen zijn we de eersten die kaarten kopen. Groet Emile en Riekie

  Riekie Poiesz Avatar Riekie Poiesz
  10/29/2019

  positive review  Nuttige en leuke cursus ter voorbereiding op de bevalling! Suzan houdt er gedurende de cursus lekker de vaart in en brengt de informatie met humor waardoor de mannen ook geboeid blijven:) Aanrader dus!

  Sab Ine van Maris Avatar Sab Ine van Maris
  10/24/2019

  positive review  Zeer nuchtere en praktische bevallingscursus die wetenschappelijke is onderbouwd. Daarnaast wordt het met veel humor gebracht. Ik wilde eigenlijk geen cursus volgen maar ben blij deze cursus uiteindelijk toch te hebben gedaan.

  Frauke Van Maarschalkerweerd Avatar Frauke Van Maarschalkerweerd
  10/18/2019

  positive review  Echt een superfijne, compacte cursus waarin alle belangrijke dingen aan bod komen. Suzan geeft deze cursus met veel humor en in een lekker tempo; lachen en wakker blijven gegarandeerd. Wij gaan de bevalling met meer zekerheid tegemoet, dank Suzan! groetjes Dominique en Samir

  Dominique Dominique Avatar Dominique Dominique
  10/16/2019

  positive review  Prima cursus! Zeer geschikt voor mannen. Geen zweverig gedoe en informatie gebaseerd op feiten.

  Jan Marcin Avatar Jan Marcin
  10/12/2019

  positive review  Een heel nuttige, efficiënte en volledige cursus met veel belangrijke informatie op een leuke manier gebracht. Dankzij Suzans humor en no-nonsense aanpak ook een aanrader voor de mannen 🙂

  Carolien Christ Avatar Carolien Christ
  10/08/2019

  positive review  In eerste instantie had ik weinig zin om 4 uur lang naar iemand te zitten luisteren over een bevalling. Na eenmaal de cursus te hebben gevolgd heb ik toch veel geleerd onder een goede dosis humor tussendoor. Dus als je toch een cursus wilt volgen over de bevalling maar niet saai naar iemand wil luisteren, dan lekker bij Suzanne gaan. Het gaat in een. Goed tempo en toch leer je genoeg over de bevalling. Ik zeg zeker een aanrader. Gr. Ruud Schavemaker

  Ruud Schavemaker Avatar Ruud Schavemaker
  9/21/2019

  positive review  Wat een super leuke cursus van 1dag (4uurtjes) ruud zag het in eerste instantie echt niet zitten maar wat hebben we gelachen met iedereen en ook met Suzan en onze groep.. ruud en ik hebben er allebei echt veel geleerd over de bevalling handige tips etc gekregen (al denk ik toch dat ik als ik de K puf moet doen en ruud helemaal gevouwen naast me zit we niet ver komen😂🤣) maar super bedankt Suzan voor de tips tricks en de uitleg over alles👍👍👍👍

  Monique Tameris Avatar Monique Tameris
  9/21/2019
 • positive review  Het zou de no nonsense bevallingscursus mogen heten. Nuchtere cursus met praktische info en handige tips. Veel humor en gezellig. En na afloop echt het idee dat je goede handvatten hebt voor de bevalling. Zeker aan te raden om samen met je partner heen te gaan.

  Cynthia Koch Avatar Cynthia Koch
  9/21/2019

  positive review  Wat een heerlijke cursus. Ik zeg eerlijk ik had hier geen zin in.. na al die informatieavonden dacht ik alles wel te weten, maar nee... Suzan heeft nog heel veel tips en weetjes verteld die ik nog niet wist en waar we zeker wat aan gaan hebben! niet zweverig, interactief (op een leuke manier), lekker vlot, humor en informatief! Alles wat je nodig hebt voor een leuke cursus! Echt een aanrader!

  Jacq Krijgsman Avatar Jacq Krijgsman
  9/07/2019

  positive review  Fijne cursus gehad vandaag! Voor de mannen zeker een fijne aanrader hoe de cursus gegeven wordt want het is niet zweverig of suf. Handige informatie gekregen waar je ook echt wat aan hebt en Suzan haar manier van cursus geven was ook erg prettig voor beide.

  Richelle Renting Avatar Richelle Renting
  9/01/2019

  positive review  Een bevallingscursus, iets waar de meeste mannen met enige frisse tegenzin en op voorspraak van (bijna) moeder de vrouw naartoe gaan, omdat de heren die al vader zijn bij een dergelijke cursus veelal het schrikbeeld creëren van urenlang puffen, yoga-oefeningen en meer van die ongein. Niets daarvan, gelukkig! Op zaterdag 27 juli 2019 hebben wij – Alexandra en ondergetekende - een zeer leerzame bevallingscursus onder leiding van Suzan Doeswijk mogen bijwonen. Inderdaad, “mogen”, want van heinde en verre komen de proud moms and dads to be naar de cursus van Susan om op een gemoedelijk, (licht) interactieve, luchtige en didactisch sterke wijze een goede hoeveelheid theorie voorgeschoteld te krijgen. De manier hoe Suzan de theorie tastbaar maakt, is bewonderingswaardig, want de vier uur durende zit is voorbij voordat je er erg in hebt. Iedereen komt binnen met de gedachte alles al te weten – we hebben immers allemaal Kluun gelezen en het boek Zwangerschap voor dummies prijkt op de keukentafel -, maar dat blijkt niet helemaal het geval. Met een gedegen wetenschappelijke onderbouwing wordt op ontspannen en soms hilarische wijze iedere fase van de zwangerschap en bevalling doorlopen, waarbij de handige tips en tricks niet ontbreken. Doordat Suzan deze handigheidjes met de nodige kwinkslagen benadrukt, blijven ze goed hangen. Wat mij het meest intrigeerde, is dat in het ziekenhuis kennelijk niet altijd acht wordt geslagen op wat het beste is voor de vrouw die op het punt staat te bevallen. Anders gezegd, je wordt erop voorbereid om mondig te zijn door te vragen naar wat je nodig hebt – bijvoorbeeld een gedimde verlichting, wat de ontspanning voor de vrouw bevorderd - of juist te weigeren – zuivelproducten of cafeïne houdende producten, welke in het ziekenhuis “gewoon” worden gegeven -. Ook het zogenaamde vluchtkoffertje kent nu, na de cursus, een iets andere indeling. Een bolletje geitenwollensokken heeft een plekje gevonden. De Jaminzak met snoepjes zijn exit – en vervangen voor licht verteerbare “snacks” en de chocoladerepen zijn beperkt tot één, voor mij. Centraal staat de vrouw, maar de man wordt niet vergeten! Terugkijkend op de cursus kan ik niet anders stellen dan dat wij nu echt goed zijn voorbereid op al het spannende dat komen gaat. Ik denk dat er redelijk wat kindertjes in Hoofddorp en omgeving het zeer jammer vinden dat juf Suzan een andere weg is ingeslagen. Ik kan niet anders dan dankbaar zijn. Iedereen die nog een zwangerschapscursus wil volgen, raad ik sterk aan om je voor de cursus van Suzan in te schrijven; onmisbaar, leerzaam en het is als aanstaande ouders goed om in een ontspannen sfeer echt iets samen te doen en leren. Suzan, veel dank daarvoor!

  Emiel Duijn Avatar Emiel Duijn
  7/30/2019

  positive review  Het is een fijne, luchtige cursus vol met wetenschappelijke feitjes. De cursus wordt gegeven op een relaxe, humoristische manier die je mee neemt in het verhaal de bevalling. Je krijgt fijne tips en tricks te horen waar je denk ik veel aan zal hebben. Suzan zorgt ervoor dat de partners/vaders betrokken zijn en ook worden getest op wat zij weten en waar ze aan moeten denken en wat zij vooral wel en niet moeten doen. Kortom het is een fijne, gezellige cursus die het waard is om naar toe te gaan. De tijd vloog voorbij en kijk er zelf erg fijn op terug. Zal zeker mijn vrienden, kennissen, familie aanraden om deze cursus bij te wonen. Mijn partner vond het totaal geen kwelling en kijkt er ook relax op terug een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze 😄 Suzan bedankt voor een leerzame en toch een gezellig ochtend/middag. Groetjes Umut&Bijoura

  Bijoura Elfring Avatar Bijoura Elfring
  7/28/2019

  positive review  duidelijke en bruikbare informatie, no nonsense mentaliteit en veel humor , top cursus!

  Cynthia Methorst Avatar Cynthia Methorst
  7/13/2019

  positive review  No nonsens, geen zweverig gedoe, gewoon zoals het is , top cursus met veel humor en feitjes, ook voor de mannen erg nuttig

  Remco Piket Avatar Remco Piket
  7/10/2019

  positive review  Bevallingscursus van 1 dag gevolgd. Suzan heeft op een humoristische, relaxte, interactieve manier veel tips gegeven over hoe zo prettig, ontspannen en zelfverzekerd mogelijk te bevallen. Onwijze aanrader, het was een topdag! Ook een aanrader voor de mannen!

  Anouk van den Esschert Avatar Anouk van den Esschert
  7/01/2019

  positive review  In juni de cursus gevolgd samen met mijn vrouw. Ook voor mannen is dit een goede cursus, geen gezweef! Wel een hoop nuttige informatie en een leuke interactieve middag. Een hoop nuttige dingen geleerd!

  Egbert Bruins Slot Avatar Egbert Bruins Slot
  6/25/2019

  positive review  We hebben rond mei deze cursus bij Suzan gevolgd voor de geboorte van ons eerste kindje en hebben er heel aan gehad! Alle informatie is nuttig, het tempo zit er goed in en we hebben veel nieuwe info gehoord. Fijn om zoveel info in 1 dag te krijgen. Suzan betrekt alle stellen er goed bij (maar niet opdringerig), waardoor je van begin tot eind geboeid mee kunt doen. Tot slot wordt alles met veel humor gebracht, niet onbelangrijk voor een onderwerp dat best spannend is. Voor partners ook heel nuttig. Wij zijn blij dat we de cursus hebben gevolgd, echt een aanrader!

  Martine de Niet Avatar Martine de Niet
  6/16/2019

  positive review  Zowel 3 jaar geleden als eind mei de Bevallingscursus met veel plezier gevolgd bij Suzan samen. De tweede keer de cursus in 1 dag gevolgd ter voorbereiding op de bevalling van ons tweede kindje. Deze ‘opfriscursus’ is dan ook zeker aan te raden aan stellen die al een kindje hebben rondlopen en de kennis omtrent bevallen willen bijspijkeren. Er was bij ons veel kennis weggezakt (gelukkig ook veel ‘oh ja!’ momenten) Het tempo zit er bij de eendaagse cursus goed in, maar wel met voldoende pauzes, zodat je alle informatie beter in je op kunt nemen. Suzan heeft de prettige eigenschap dat ze blijft boeien door haar luchtige uitleg en humor. Daarnaast is er ruimte voor vragen en houdt ze het interactief, dit alles in een veilige setting. Meerwaarde voor ons was dat Suzan de deze keer extra aandacht schonk aan het krijgen van een tweede kindje, zonder dat dit storend was voor de stellen die een eerste kindje krijgen. We gaan met vertrouwen de volgende bevalling tegemoet.

  Marieke Westmaas Avatar Marieke Westmaas
  5/31/2019

  positive review  Met heel veel humor, interactie en super tips, gingen wij (Ja zelfs mijn vriend) met veel plezier hier elke week naar toe! geen pufklasje maar alles lekker down to earth!

  Marissa Verheij Avatar Marissa Verheij
  5/29/2019

  positive review  Wat een aanrader! Nuchter, helder, onderbouwd met wetenschap en feiten,. Met persoonlijke aandacht voor iedereen en vooral ook een hoop humor. De dag was zo voorbij. Op naar de bevalling!

  Jacobine van Hooijdonk-Derks Avatar Jacobine van Hooijdonk-Derks
  5/28/2019

  positive review  De bevallingscursus van 1 dag gegeven door Susan was een goede, nuchtere en informatieve dag. Heel fijn hoe zij alle kennis overbracht en er een persoonlijk tintje aangaf door iedereen bij naam te kennen. Inmiddels bevallen van een zoon en de kennis goed kunnen toepassen waardoor de bevalling heel vlot verliep. Wij raden deze cursus absoluut aan.

  Marit Tijssen Avatar Marit Tijssen
  5/12/2019

  positive review  Deze cursus van 1 dag is een aanrader. Suzanne is een nuchtere vrouw die op een humoristische en vooral niet zweverige manier je door de bevalling fases heen praat. Er is veel interactie en voor de mannen is het ook interessant. Die worden soms even op scherp gezet! Het kan zijn dat er informatie voorbij komt die je van je verloskundige al een keer gehoord hebt, maar er komen zeker veel nieuwe dingen aanbod. Verder kan een een stukje herhaling absoluut geen kwaad In deze spannende periode. Natuurlijk mogen de puf oefeningen niet ontbreken, maar ook dit wordt op fijne manier gegeven (niet zittend op ballen of yoga matjes) Al met al een fijne cursus die ons absoluut gaat helpen! Dank je wel Suzanne.

  Roos Jansen Avatar Roos Jansen
  5/04/2019

  positive review  Mijn man en ik zijn in verwachting van ons eerste kindje 👶 en wij hebben 2 weken geleden de 1 dag cursus gevolgd. Het was een hele fijne cursus!! Echt een aanrader. Vooral voor koppels die niet van teveel poespas en zweverige oefeningen houden!! 🙅‍♀️ Het is heel luchtig met een hoop humor. Maar vooral veel nuttige informatie en praktische tips. 📝 Onze bevalling zal iets anders dan ‘normaal’ verlopen. Ik word namelijk bij 37 weken al ingeleid en twijfelde of zo een cursus dan wel handig was voor ons. Maar Suzan kon ook daarover veel informatie geven en heeft ons echt gerust gesteld! 🤩 Suzan is een leuke vrouw en prettig om naar te luisteren. Ze legde alles duidelijk uit en er was ook genoeg ruimte voor vragen. Wij zijn nu helemaal klaar voor de bevalling!! Bedankt Suzan!! 🥰

  Priscilla Rosina-Davelaar Avatar Priscilla Rosina-Davelaar
  4/29/2019

  positive review  Hele fijne, nuchtere en wetenschappelijke cursus. Duidelijke handvatten waar je mee aan de slag kan. Ook interessant voor de mannen en geeft vertrouwen voor de bevalling.

  Anne van Engelen Avatar Anne van Engelen
  3/04/2019

  positive review  Suzan geeft een superpraktische cursus boordevol nuttige informatie. Ze weet het op een leuke, interactieve en boeiende manier te vertellen, en bovendien met humor. We hebben in 4 uur tijd een hoop van Suzan geleerd en liepen een stuk zelfverzekerder over de bevalling de deur uit. Dikke aanrader dus!

  Imke Hamacher Avatar Imke Hamacher
  3/03/2019

  5 star review  Half december hebben wij de eendaagse cursus van Suzan gevolgd. Wij vonden haar nuchtere en humoristische aanpak erg prettig. Vorige week is onze dochter geboren en tijdens de bevalling heb ik veel aan de cursus gehad. Zowel in de beginfase van de weeën als tijdens de persfase. Bedankt Suzan, voor al je tips! Het geboortekaartje komt jouw kant op. Hartelijk groet Iris

  Iris Houtepen Avatar Iris Houtepen
  1/30/2019

  positive review  Suzan, is heel vriendelijk qua omgang. Ze zorgt er voor dat je je gemakkelijk voelt in de groep. Haar uitleg was heel goed die dag, omdat het met humor gedaan werd blijft het ook beter hangen. Ze betrekt de partner en veel bij, zodat hij zich ook betrokken voelt in het hele plaatje. En wees niet bang, je hoeft niet op een matje of bal te gaan zitten. En al zeker niet met je benen in de lucht. :):) Suzan bedankt voor de cursus. We zullen zeker aan je denken. Groetjes Youella en Sascha

  Youella Longina Geerman Avatar Youella Longina Geerman
  1/15/2019
 • positive review  Super leuke en leerzame dag gehad! Veel tips en eindelijk goed beeld wat je kan verwachten. Voor de mannen ook echt perfect. Geen yoga matjes of zweverige dingen. Heerlijke humor Suzan ! daar houden we van.

  Sharona Hoekstra Avatar Sharona Hoekstra
  1/13/2019

  positive review  Hele leuke leerzame cursus met veel humor gebracht! Veel wijzer ervan terug gekomen, meer ontspannen en een vrolijke dag gehad. Geen zweverig gedoe en blijvend boeiend voor zowel moeders als vaders. Echt een aanrader bij deze topvrouw de cursus te volgen!

  Leonie Spaans Avatar Leonie Spaans
  1/12/2019

  positive review  Zeer leuke en nuttige cursus. Geen zweverig gedoe en een flinke dosis humor. Suzan je doet het top!

  Leonie van Baren - Berghoef Avatar Leonie van Baren - Berghoef
  1/01/2019

  positive review  Heel fijne informatie gekregen. Ik voel me echt voorbereid en nog relaxter over de bevalling.

  Rosalie Haugen Avatar Rosalie Haugen
  12/24/2018

  positive review  Erg leuke cursus. Nuttige informatie en praktische tips! Op een luchtige en interactieve manier gebracht. Aanrader! juist óók voor mannen🧔🏼!

  Maurice Plat Avatar Maurice Plat
  12/15/2018

  positive review  Geweldige dag gehad bij Susan! Veel geleerd op een leuke manier, met veel humor! Een aanrader deze cursus!

  Vanessa Van Straten Avatar Vanessa Van Straten
  12/15/2018

  positive review  Op 24 nov de bevallingscursus van 4u gevolgd. Wat was dat nuttig en duidelijk! Hele fijne sfeer, er wordt in een rap tempo verteld wat je moet weten, tips en tricks worden behandeld, met interactie en humor wordt je bij de les gehouden. Zeker een aanrader voor aanstaande ouders die niet veel tijd hebben voor een meerdaagse cursus!

  Louise Liem-Santosa Avatar Louise Liem-Santosa
  11/29/2018

  positive review  Vandaag een super leuke en leerzame bevallingscursus gehad! Echt een aanrader voor alle toekomstige ouders. Geen gepuf op ballen... wat de meeste mensen gelijk denken als je vertelt dat je een bevallingscursus gaat doen.. Nee, echt goede/nuttige informatie dat op een goede, leuke manier en vooral niet te vergeten met humor wordt opgebouwd, waardoor de bevalling vanaf begin tot eind helemaal duidelijk is en je weet wat je allemaal kan doen om het voor jezelf en vrouw zo “fijn” en verdraaglijk mogelijk te maken. Wij zijn er helemaal klaar voor! Laat ons prinsesje maar komen over een paar weekjes 😄💪🏼😍 Dankjewel Suzan!

  Lisanne Wiebers - Nieuwland Avatar Lisanne Wiebers - Nieuwland
  11/24/2018

  positive review  we hebben deze cursus genomen omdat mijn vrouw het wou maar toen ik daar was kwam ik achter dat het ook heel leerzaam was voor mannen ik ben heel erg blij dat we de dag cursus genomen hebben ik kan nu mijn vrouw heel goed helpen bij bevallen dat ze een snelle en minder pijnlijke bevalling te krijgen. bedankt voor een leerzaame cursus 😊👍

  Tamer Erarslan Avatar Tamer Erarslan
  10/28/2018

  positive review  Wij hebben de cursus van 4 avonden gevolgd en kunnen deze aan iedereen aanbevelen. Heel veel informatie in een lekker vlot tempo. Veel praktische tips waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. Persoonlijke aandacht en ruimte voor vragen en dit alles met een goede dosis humor. Wij gaan met vertrouwen de bevalling tegemoet. Dankjewel Suzan!

  Krista Vesseur-van Stijn Avatar Krista Vesseur-van Stijn
  10/28/2018

  positive review  Interactieve, nuchtere en lekker vlotte cursus met veel humor. Samen met mijn vrouw in verwachting van ons eerste kindje en met de tips en trucs die zijn meegegeven kijken wij er met nog meer vertrouwen naar toe. Absoluut niet zweverig en ook voor de man is het geen straf om deze cursus bij te wonen.

  Alex de Klerk Avatar Alex de Klerk
  10/14/2018

  positive review  Wij hebben de Bevallings cursus van 1 dag vandaag gedaan en dit was echt super!! Een hele praktische cursus met veel nuttige informatie en een goede dosis humor 🙂 wij hebben vandaag veel geleerd en ons ook nog eens prima vermaakt! Suzan ontzettend bedankt 👍

  Amy Riegen Avatar Amy Riegen
  9/29/2018

  positive review  wij hebben de korte cursus van een halve dag gedaan. Vooral om nog wat extra basisinformatie te krijgen en rust voor de bevalling te vinden. En die heb ik zeker gevonden. Kleine groep waardoor veel interactie, heel veel interessante en leuke informatie verpakt met humor en wetenschappelijke feiten. Oftewel helemaal top! Enorme aanrader. Suzan brengt het gewoon zoals het is, draait er niet omheen. Daar houden we van. Bedankt Suzan!

  Lisa van Dijk - Willemse Avatar Lisa van Dijk - Willemse
  9/09/2018

  positive review  De cursus is kort, erg praktisch gericht en je blijft bij de les! Het mooie is, dat er óók veel tips en ideeën worden gegeven voor de partner. Hij vond het allemaal even interessant😊 Het was voor ons eigenlijk een leuke dag uit. In alle verhuisdrukte even tijd voor ons en het kleine wondertje dat we over 2 weken verwachten!

  Toke van de Vliert - Nieuwenhuis Avatar Toke van de Vliert - Nieuwenhuis
  9/03/2018

  5 star review  Gister de bevallingscursus van 1 dag gedaan bij Suzan. Wij hebben een super leuke dag gehad en veel geleerd. Suzan legt alles uit gebaseerd op feiten met een flinke dosis humor. Dit zorgt ervoor dat we vanaf het begin al ontspannen in de groep zaten. Geen zweverig gedoe, veel handige tips en handvatten en een hoop informatie waarmee we gerust gesteld gevoel de deur uit gingen. Wij zijn er klaar voor! Laat die baby maar komen ;-). Bedankt Suzan!

  Kim van der Linden Avatar Kim van der Linden
  9/02/2018

  5 star review  Cursus waarbij je in vier avonden alles leert wat je moet weten voor de bevalling! Veel praktische tips waar je veel aan kan hebben. Goede cursusleidster met een no-nonsens instelling, die een open en gemoedelijke sfeer creëert! Ik kan het iedereen aanraden!

  Kristel Franx Avatar Kristel Franx
  7/26/2018

  5 star review  Wij houden van No-nonsens en hebben daarom deze cursus uitgezocht. En dat was het!!! Met een heerlijke dosis humor, nuchterheid en de praktische tips op een rij was dit echt een top cursus. We hebben veel geleerd en de avonden vlogen voorbij, een goed teken dus. De interactie houd je wakker en alert en zorgt ervoor dat je je interesse niet verliest. Ruimte voor vragen is er altijd en je voelt je ook al snel genoeg op je gemak bij Suzan om die te stellen. Kortom, een aanrader voor iedereen! (Ook voor de mannen;))

  Milène van Kampen Avatar Milène van Kampen
  7/25/2018

  5 star review  Ook al denk je dat je best wel wat weet over bevallen, er zijn (blijkbaar) nog een hoop zaken die je niet van bekenden hoort. De bevalling is natuurlijk iets heel persoonlijks en iedereen beleeft het op haar eigen manier. Om ons beter te kunnen voorbereiden op de bevalling hebben we deelgenomen aan de Bevallingscursus van één dag. Heel fijn dat we in deze cursus geleerd hebben om ons op een ontspannen manier voor te bereiden op de bevalling. Geen zweverige praatjes, maar duidelijke informatie over de fase voor, tijdens en direct na de bevalling. Allemaal op een nuchtere, luchtige, interactieve manier door Suzan gebracht. Zelfs de puf-oefeningen komen in deze cursus aan bod. Heerlijk dat de zwangerschapscursus ook op deze manier kan!

  Monique Duin-van Velzen Avatar Monique Duin-van Velzen
  7/22/2018

  5 star review  Op aanraden van een collega bij Suzan terecht gekomen. Mijn man en ik hebben de volledige cursus gevolgd. Groot voordeel van deze cursus is dat je het samen doet, zodat je samen ook bent voorbereid. Het was behalve heel nuttig, ook heel gezellig en lekker nuchter. Het bereid je goed voor, dus ik zou het iedereen aanraden.

  Jan Na Avatar Jan Na
  7/18/2018

  5 star review  Afgelopen zaterdag hebben mijn vriend en ik de bevallingscursus van 1 dag gedaan. We hebben een zeer leuke dag gehad, veel kunnen lachen en hebben nu echt het gevoel dat we praktische handvatten hebben gekregen om van de bevalling een bijzondere en positieve ervaring te maken. Ik voel me een stuk zekerder over wat ik kan verwachten en hoe ik hier mee om moet gaan. M'n vriend had van te voren niet veel zin in de dag, maar ook hij was zeer te spreken over de nuchtere en praktische insteek. Zeker een aanrader dus!!

  Lisa Omtzigt Avatar Lisa Omtzigt
  7/15/2018
 • 5 star review  Wij hebben bewust gekozen voor een efficiënte cursus van 1 dag in plaats van een meerweekse cursus. Even twijfelde ik of dat wel zou volstaan, maar de cursus heeft mijn verwachtingen overtroffen. Op een luchtige, nuchtere, no-nonsense wijze en met een flinke dosis humor zijn al onze vragen door Suzan beantwoord. Ook voor de mannen een heel prettige cursus en fijn dat je dit stukje voorbereiding als stel kunt doen. Ik voel me al een stuk zekerder over de aanstaande bevalling, dankjewel Suzan!

  Nori van Beusekom - Leurs Avatar Nori van Beusekom - Leurs
  6/30/2018

  5 star review  05mei de bevallingscursus voor stellen van Suzan gehad. Heerlijk spontane en vriendelijke dame. Je wordt echt betrokken bij de cursus en ze zorgt ervoor dat het interessant is en blijft. Ook informeert ze je op een leuke manier en er is leuke interactie. En ze houdt het levendig door haar humor. Informatief was het ook zeker! Wij zijn klaar voor de bevalling!

  Jenny Nevescanin-Fang Avatar Jenny Nevescanin-Fang
  5/29/2018

  5 star review  Een leerzame en leuke cursus, veel tips gekregen en humoristisch. Het was totaal geen pufcursus of zweverig, lekker vlot en nuchter! Zelfs de mannen waren enthousiast.

  Mandy Aartman-Plasmeijer Avatar Mandy Aartman-Plasmeijer
  5/06/2018

  5 star review  Hele fijne cursus gehad afgelopen zaterdag en ga nu toch wat meer ontspannen naar mijn bevalling toe leven.

  Charlotte Gunzel Avatar Charlotte Gunzel
  4/30/2018

  5 star review  Wat een fijne bevallingscursus! Lekker nuchter, geen pufklasje, no nonsense, feitelijk/theoretisch en Suzan is een zeer prettige persoonlijkheid. Na afloop hadden mijn man en ik echt het gevoel dat we veel geleerd hadden en handvatten aangereikt hadden gekregen die ervoor zorgen dat we ons zekerder voelen over de komende, spannende periode. Onwijs bedankt daarvoor Suzan en we zullen je een geboortekaartje sturen! 🙂

  Renate Kroon-Guitjens Avatar Renate Kroon-Guitjens
  4/29/2018

  5 star review  Gisteren bij de bevallingscursus van Suzan geweest. Een echte aanrader voor alle ouders to be. Een nuchtere cursus met informatie en bewezen feiten. Alles wat je nodig hebt aan kennis om de laatste loodjes en de bevalling zelf, met vertrouwen in te gaan. Zowel voor mannen als vrouwen interessant en het interactieve aspect van deze cursus zorgt dat het geen moment saai of taai wordt. Bovendien is het zonder PowerPoint, wat wij als verfrissend ervaarden. Wij raden het iedereen aan! Kennis neemt een hoop onzekerheid weg. Groetjes, Michiel en Renate Kroon

  Michiel Kroon Avatar Michiel Kroon
  4/29/2018

  5 star review  Hele goede no nonsense cursus die ons heeft klaargestoomd voor de bevalling. Suzan weet op een hele leuke en interactieve manier de toch wel beladen stof over te brengen op een luchtige manier. Ze heeft ons het vertrouwen en praktische tips gegeven om met een goed gevoel de bevalling in te gaan. Absolute aanrader!

  Gea Apeldoorn Avatar Gea Apeldoorn
  4/26/2018

  5 star review  Bij de derde zwangerschap dacht ik: heb ik überhaupt een cursus nodig? Omdat mijn dochter 8 jaar geleden geboren was, heb ik besloten om het toch te doen. Wat was ik verbaasd over de inhoud! Suzan heeft veel praktische tips gegeven en op een fijne manier wat minder luchtige onderwerpen ter sprake gebracht. Heel praktisch to-the-point en zeker no-nonsense zwangerschapscursus die ik iedereen kan aanraden om te doen. Voorheen deed ik zwangerschapsyoga maar bij deze cursus heb ik veel meer aan gehad. Dankjewel Suzan! Ik heb echt aan je tips gedacht tijdens mijn bevalling!

  Syl Wia Avatar Syl Wia
  4/24/2018

  5 star review  Wat kan je allemaal doen om je samen voor te bereiden op dat geen wat zo speciaal, zo nieuw en zo niet te controleren valt. We zijn samen in verwachting maar zij is zwanger, zij moet bevallen en zij voelt alles wat ik niet kan voelen of kan beleven. Je wilt er voor haar zijn om het toch zo veel mogelijk samen te doen. Samen bevallen was de cursus die we hebben uitgekozen. En het was een super fijne cursus. Een super fijne voorbereiding voor dat geen dat gaat komen en toch zo ongelooflijk spannend is. De cursus was erg interactief, praktisch en gezellig. Geen zweverige praat op een matje. Het koppel staat hier centraal niet alleen de vrouw. Wat kan de man voor haar doen. Wat kan je wegnemen van haar en hoe kan je het zo prettig mogelijk voor haar maken. Fijn om dit te doen met een groep. Het delen van ervaringen en wat je mee hebt gemaakt de afgelopen week. Het is echt een aanrader om te zien dat al die horror verhalen die je hoort niet altijd helemaal zo zijn dat als ze verteld worden. Dat elke bevalling anders is en dat iedereen het anders mee maakt. De cursus verteld je en laat je zien hoe je het zo veel mogelijk kan verzachten. Niet alleen voor de bevalling maar ook de handige tips en weetjes voor daar na. Het aftellen is dan nu toch echt begonnen. Komt de kleine eerder of later en hoe zal het allemaal gaan. De voorbereiding is gemaakt, de kennis is in huis en we gaan er vol vertrouwen in. Ons wondertje mag rond 1 juni ons leven komen verrijken en wij dat van hem/haar. Dat laatste is nog maar de verrassing, we zijn tenslotte in ‘verwachting’ Dank je wel Suzan voor het delen van je kennis, je ervaringen en leuke manier van het behandelen van de cursus. We laten je weten wanneer de kleine is geboren en als je wilt kan je bij ons koffie, thee of water pakken 🙂 Liefs, Nancy & Yuri

  Yuri Lucassen Avatar Yuri Lucassen
  4/18/2018

  5 star review  Zaterdag 14 april heb ik samen met mijn vrouw deelgenomen aan de bevallingscursus van Suzan Doeswijk. Ik moet bekennen dat zelfs ik als man veel opgestoken heb van deze bevallingscurcus. Zoals elke man in het goepje ging ik met lood in mijn schoenen erheen, maar heren ook voor jullie heeft ze tips om het jullie vrouw of vrinendin makkelijker te maken. Uiteindelijk heb ik een hele leuke middag gehad en heren geloof me....dat krijgen jullie ook als jullie naar deze cursus gaan.

  Edwin Neijman Avatar Edwin Neijman
  4/17/2018

  5 star review  Zaterdag 14 april hebben mijn man en ik de eendaagse bevallingscursus van Suzan Doeswijk in Hoofddorp gevolgd en daar zijn we heel blij mee! Voor ons wordt het de eerste keer en het hele bevallen was eigenlijk nog een beetje onbekend, geen idee wat ons nou precies te wachten staat. Dat weten we uiteraard nog steeds niet, daar kun je je volgens mij nooit helemaal een voorstelling van maken, maar we hebben wél heel veel praktische tips gekregen en hebben nu het gevoel iets meer grip te hebben op wat komen gaat en dat is heel prettig! Suzan weet vrij direct een gezellige en open sfeer te creëren (zo knap hoe ze in no time al onze namen wist!) en met veel humor, geen zweverig gedoe en alleen wetenschappelijk gebaseerde kennis heeft ze ons heel veel bijgebracht. Zowel voor de mannen als de vrouwen was het gewoon een hele leuke dag!

  Jolanda Neijman Avatar Jolanda Neijman
  4/17/2018

  5 star review  Hallo allemaal ik ben Joyce... onbewust een alleenstaande moeder. Aan het begin van mijm zwangerschap heb ik temaken gehad met veel emoties en keuzes die gemaakt moesten worden en dan... naast een geschikte verloskundige zoeken is een bevallingscursus net zo belangrijk!! Dus ik heb heel google afgezocht naar een cursus voor alleenstaande mamas en dat vond ik niet makkelijk!! De ene cursus is gericht op jou en je partner de andere is weer erg zweverig... Ik wist wel dat ik niet blij zou worden van 10 avonden leuk in een klasje met allemaal happy stellen... Toen kwam mijn zusje met deze cursus die zij ook zelf heeft gedaan maar dan 6 weken. En heeft Suzan een bericht gestuurd of zij iets wist. En of dat was... 1 dag en dan kon mijn bevallingspartner in dit geval mijn zus dus mee naar toe!! Deze cursus is zo duidelijk en met zo veel feiten dat het heel "tastbaar" maakt en je echt klaar maakt voor je bevalling!! Zo heeft de bevallingscursus waar ik zo tegen opzag mij zo zeker gemaakt en een fijne ervaring bezorgd waar ik met een heel goed gevoel op terug kijk!! Dank jewel Suzan voor deze fijne ervaring!!! Liefs Joyce

  Joyce Riezeweide Avatar Joyce Riezeweide
  4/14/2018

  5 star review  Je bent in verwachting van je eerste kindje, zo onzeker en zo nieuw allemaal. Wat staat je allemaal te wachten rondom een zwangerschap en bevalling?? Zoveel vragen waar wij geen antwoord op hadden. Totdat een vriendin en collega aangaf dat er een cursus bestond genaamd 'Samen Bevallen'. Beide waren ze erg positief en enthousiast, waardoor mijn man en ik vonden dat we het zeker moesten proberen. Nou eenmaal gezocht op internet, kwam ik terecht bij Suzan in Hoofddorp. Eerste dinsdagavond, best spannend wat ons te wachten staat. "Goedenavond neem lekker een bakje thee of een kopje koffie" dat was Suzan. Het klonk direct heel vertrouwd. Daar zaten we dan met 5 andere koppels met de zelfde vragen. Eenmaal voorgesteld, kon de cursus dan officieel beginnen. Wat wij hebben mee gekregen van de cursus is met name de theorie rondom de zwangerschap, tijdens de bevalling en kraamtijd, dus voor de mannen don't worry�. Het heeft niets te maken met yoga of dat je moet liggen etc. Je leert samen verschillende ademhalingstechnieken en massages tijdens de bevalling. Zowel mijn partner en ik waren echt verrast. We zagen de dinsdagavond echt als een avondje uit. De tips hebben ons echt geholpen tijdens de bevalling. Ook al is een bevalling niet te plannen, het is wel fijn om te weten in welke fase je zit en wat je eraan kunt doen. Susan ontzettend bedankt voor alles en voor je oprechte interesse in ieder zijn zwangerschap en vragen. Liefs, Tuğba, Chaddad en Zayn

  Tugba BayramAsbaa Avatar Tugba BayramAsbaa
  4/12/2018

  5 star review  Samen met mijn partner de ééndaagse bevallingscursus gedaan. Een uitstekende no-nonsens voorbereiding op de bevalling met veel (wetenschappelijke) informatie, tips en handvaten en gebracht met de nodige humor. Wij zijn er klaar voor!

  Ingeborg Meester Avatar Ingeborg Meester
  4/12/2018

  5 star review  24 maart was het zover, de bevallingscursus van 1 dag. Wat een gezellige dag was dat! Niets zweverigs of saai, juist heel erg leerzaam en interessant. Alle mannen/partners waren erbij en we hebben ontzettend gelachen. Ik ben zwanger van m'n tweede, maar deze cursus is echt de moeite waard. Een goede opfrisser en toch heb ik nog veel nieuwe dingen geleerd. Suzan heeft zo enorm veel kennis en je blijft geboeid tot aan het einde. Ik heb zelf vooral bewondering voor alle namen die zij direct onthoud. Hele persoonlijke, laagdrempelige, grappige en leerzame cursus. Alles is keurig verzorgd...Kortom een aanrader!

  Joyce van Tol Avatar Joyce van Tol
  4/09/2018

  5 star review  24 maart hebben mijn man en ik de 1-daagse cursus gevolgd. Ik ben zwanger van onze tweede en wij hebben het idee beter voorbereid te zijn en beter geïnformeerd dan bij de eerste. De cursus was samen met meerdere koppels en Suzan zorgde gelijk voor een relaxte sfeer waarin veel werd gelachen. De dag was vol informatie en tips en trucs en de partners werden er net zoveel bij betrokken. Voor wie bang is voor matjes en zweverigheid, deze cursus is het tegenovergestelde. Een absolute aanrader!

  Stephany Randsdorp Avatar Stephany Randsdorp
  4/04/2018

  5 star review  uitstekend levending fast track cursus. vaders helemaal betrokken op elke stap. veel detailen over het lichaam, tips en tricks... aan het eind van de dag step je uit met rust en vertrouw dat je kan de bevalling goed behandelen 😉

  Julie Richard Avatar Julie Richard
  3/25/2018

  5 star review  Papa's, deze is voor jullie.......Er is niemand die hier minder zin in had dan ik. Om op m'n zaterdag op yoga matjes te liggen huffen en puffen. Maar beste (toekomstige) vaders, zo zit deze cursus totaaaal niet in elkaar. Ik heb de cursus doorlopen en het is oprecht het beste wat ik kon doen voor mijn vriendin en mijn kind. De cursus wordt logisch, duidelijk en met veel humor gegeven dus zeer zeker een aanrader. Simpel gezegd.... Knowlegde is power.

  Cefas Valdink Avatar Cefas Valdink
  3/24/2018

  5 star review  Bevallingcursus voor een dag... en dan als man wordt er toch een beetje verwacht dat je mee gaat... pfff het eerste wat je dan denkt: puffen, zweverig en vooral heeeeel erg op de vrouw gericht. Wat ben ik blij verrast! Niets van dat alles, heerlijk ontspannen en ongedwongen sfeer. Lekker hoog tempo en helemaal niet zweverig!! Een echte super cursus en erg leerzaam, ook voor de man! Als ik ooit een cursus aan zou raden dan is deze, bedankt! Groet Jochem Bonne

  Jochem Bonne Avatar Jochem Bonne
  3/04/2018

  5 star review  Op 24 februari jl. samen deze cursus gevolgd en zoals van tevoren beloofd, niet zweverig of vaag! Suzan gaat op een vlotte en prettige (en ook humoristische) manier door de verschillende fasen/stappen van de bevalling heen met erg bruikbare tips en wetenschappelijk onderbouwde feiten. Zelfs vriendlief, die er in eerste instantie een beetje tegenop zag, zei in de auto terug naar huis: 'ik heb het idee dat ik weet wat me te doen staat als het eenmaal zo ver is' Erg geruststellend, dus bedankt Suzan! We hebben het gevoel dat we er helemaal klaar voor zijn.

  Melanie Donkers Avatar Melanie Donkers
  3/04/2018
 • 5 star review  Na enkele gesprekken en flink wat discussie besloten we voor een zwangerschapscursus te gaan... Na uitgebreid advies van Suzan over welke cursus de beste zou zijn hebben we gekozen voor samen bevallen in 1 dag... Beide nieuwsgierig, licht sceptisch of het wat voor ons zou zijn waren we bij binnenkomst gelijk om. Wat een heerlijke warme sfeer. Suzan laat je je gelijk op je gemak voelen. Tijdens de training is het erg gericht op wetenschappelijke info en de theorie is goed uitgelegd. Ook zijn de praktische tips die je niet leest in boeken zeer waardevol. Van vreselijk zenuwachtig voor de bevalling naar strijdlustig. Wat een dag cursus wel niet kan doen. Ik kan deze cursus aan iedereen aanraden of je nou zwanger bent van de 1e, de 2e of de 5e deze cursus heeft altijd een meerwaarde. Suzan bedankt! Groetjes Marjolein & Reza

  Marjolein Bosschieter Avatar Marjolein Bosschieter
  2/24/2018

  5 star review  Vandaag een super leerzame cursus gehad bij Suzan! Leuke dag en veel goede tips! Het is de tweede keer, maar ik weet nu veel meer dan bij m’n eerste bevalling. Ik zie er een stuk minder tegenop �

  Marieke Nauta Avatar Marieke Nauta
  2/24/2018

  5 star review  Vandaag weer een fijne cursusdag gehad. Een hele goede opfrissing; klaar voor ons tweede wonder! Bedankt Suzan, je bent een topper!

  Anneloes Otte-Derks Avatar Anneloes Otte-Derks
  2/17/2018

  5 star review  3 februari hebben mijn lief en ik de eendaagse bevallingscursus van Suzan gevolgd in het waterland ziekenhuis in Purmerend. Voor ons is bevallen niet meer nieuw, wij verwachten in maart ons 3de wonder, maar de laatste is wel al bijna 5 jaar geleden geboren dus een opfris cursus is zeer welkom. En daarvoor waren we hier perfect op onze plek. Van alles van zwangerschap tot vlak na de bevalling komt hier kort, bondig en helder aan bod. Met humor en zonder poespas. Én niet geheel onbelangrijk (vooral voor de papa's) niet zweverig en alles wetenschappelijk onderbouwd. Kortom, aanrader voor nieuwe ouders die een kort en bondige cursus beamen en ideaal als opfriscursus!

  Lotje van Vuuren Avatar Lotje van Vuuren
  2/14/2018

  5 star review  Bevallingscursus in 1 dag gedaan. Leerzaam, veel nieuwe dingen geleerd, compacte dag, precies goed en ik hoop dat we nu goed zijn voorbereid!

  Suzan Oudhuis Avatar Suzan Oudhuis
  2/04/2018

  5 star review  Wij hebben de cursus van Suzan op 13 januari 2018 bijgewoond. Wat een top cursus en gezellige dag. Suzan weet iedereen van begin tot eind erbij te houden met haar humorvolle uitleg. Op sommige momenten lijkt bevallen zelfs een makkie. Ik ben in ieder geval gerustgesteld door de handige tips en tricks en hoop dat ik daar veel baat bij heb straks bij de bevalling. Suzan ga zo door!

  Stephanie Dreyer Avatar Stephanie Dreyer
  1/21/2018

  5 star review  Een super leuke en leerzame cursus. Veel inter actie om de aandacht vast te houden. Echt een aanrader.

  Melanie Weening Avatar Melanie Weening
  1/13/2018

  5 star review  Op aanraden van een vriendin vandaag de bevallingscursus van 1 dag voor stellen gevolgd. Suzan wist meteen van iedereen de naam, wat de rest van de dag extra persoonlijk maakte. In de informatietekst wordt beloofd: "Tijdens deze cursus komen verschillende onderwerpen aan bod, zodat jullie samen goed voorbereid zijn op wat komen gaat." En volgens mij is dat goed gelukt! Hoewel het vooral theorie was, hoefde we ons niet te vervelen en bleven we steeds geboeid. Stellingen werden besproken, meningen werden gedeeld en omdat er een heel ontspannen sfeer heerste in de groep had ik ook het gevoel dat je kon zeggen wat je vindt/voelt en alles kon vragen. Ik zal deze cursus (of een andere variant van Suzan) in de toekomst zeker aanraden bij anderen.

  Corinne de Groot Avatar Corinne de Groot
  1/13/2018

  5 star review  Vandaag de bevallingscursus van 1 dag gehad. Daar kon ik mijn man nog wel mee naartoe slepen. En wat waren we beide enthousiast (en dat al in de pauze). Het is een leerzame en leuke cursus. Luchtig, indd no nonsens met lekker wat humor. Zo blijft je aandacht erbij. En wordt op de juiste manier door Suzan verteld waardoor het goed blijft hangen. Wij zijn beide enorm blij dat we deze cursus hebben gedaan. Zo heeft mijn man ook handgrepen wat te doen, of juist niet! 😉 Bedankt Suzan! Op naar de grote dag! Groetjes Raymond en Katinka

  Katinka Van Tongeren van Elst Avatar Katinka Van Tongeren van Elst
  1/13/2018

  5 star review  Super leerzaam en leuk! Met een flinke dosis humor !

  Wendy Smit Avatar Wendy Smit
  1/13/2018

  5 star review  Veel geleerd tijdens deze praktische cursus 'Samen Bevallen'. Wat we vooral heel fijn vonden was het interactieve karakter, waardoor we veel hebben geleerd. De cursus heeft ons klaargestoomd voor de bevalling! Wat ook een groot pluspunt is, is dat de man weet wat hij kan doen om de vrouw te ondersteunen en bij te staan!

  Alexander Blesgraaf Avatar Alexander Blesgraaf
  1/08/2018

  5 star review  Afgelopen weken hebben wij de cursus samen bevallen gevolgd. In het begin was mijn man wel sceptisch maar uiteindelijk vond ook hij het erg leerzaam. De cursus was inhoudelijk erg interessant. Er waren serieuze gesprekken maar er was altijd ruimte voor een grap tussen door. Wij hebben deze cursus als zeer prettig en leerzaam ervaren en raden het ieder aanstaand stel aan om deze cursus te gaan volgen. Liefs Leon en Sylvia

  Sylvia Koolbergen-de Bruijn Avatar Sylvia Koolbergen-de Bruijn
  12/18/2017

  5 star review  Een geweldige cursus voor aanstaande ouders. De theorie was absoluut niet saai, want we hebben ook de reden geleerd waarom. Het is interactief maar zonder yogamat. 🙂 Het is ook vol met humor, dus echt een aanrader ook voor de mannen. De tijd vliegtvoorbij (zelfs al zijn het 6 avonden). Je krijgt heel veel praktische tips dus aan het eind heb je echt het gevoel dat je beter voorbereid bent. Suzan is echt een expert op het gebied met heel veel ervaring, dus je kan haar echt vertrouwen. Zij is heel aardig en zij betrekt iedereen bij de cursus. We kijken uit naar de terugkomdag.

  Nikolett Szatmari Avatar Nikolett Szatmari
  12/18/2017

  4 star review  Hele leuke cursus met een super enthousiaste leidster. Vooral geleerd hoe nuchter en positief om te gaan met de bevalling. Nog even en dan kunnen we dit hopelijk ook samen toepassen. Onwijs bedankt voor de leuke lessen de afgelopen weken.

  Patricia Smit-schluter Avatar Patricia Smit-schluter
  12/17/2017

  5 star review  Wat een leuke cursus; een echte aanrader! Suzan geeft tijdens de bevallingscursus in 1 dag op een humoristische en nuchtere manier veel informatie over de bevalling. Tijdens deze cursus hoor je alles wat je wilt weten... Tevens is er genoeg ruimte voor het stellen van vragen en interactie met de andere deelnemers. Deze cursus is een goede aanvulling op de informatieavonden die in het ziekenhuis worden aangeboden. Leuk voor mama én papa-in-spé.

  Ingrid Stokman-Kool Avatar Ingrid Stokman-Kool
  12/07/2017

  5 star review  Super tevreden met deze cursus. Erg informatief en niet dat zweverige waar ik bang voor was. Mijn vriend heeft er ook veel van opgestoken en het was alles behalve dan saai. Super vermaakt en gelachen. Ontspannen zweer, een echte aanrader � �

  Geraldine Dutman Avatar Geraldine Dutman
  10/22/2017

  5 star review  Afgelopen 7 weken bij Suzanne een superleuke tijd gehad. Ze vertelt vol enthousiasme, met een grote dosis humor, de ins en outs van wat je te wachten staat bij de bevalling. Wij hebben er in ieder geval veel plezier van gehad. Suzanne bedankt en ga zo door!

  Vincent Captein Avatar Vincent Captein
  10/21/2017

  5 star review  Ik heb samen met mijn man de bevallingscursus gevolgd en we vonden het heel leerzaam en gezellig. Nog een paar weken wachten en dan kunnen we de tips echt gaan gebruiken! 😀

  Laura Mecredy Avatar Laura Mecredy
  10/21/2017

  5 star review  In eerste instantie was ik erg pessimistisch over bevallingscursussen, dacht dat het erg zweverig zou zijn of juist erg saai. Deze cursus (van 1 dag) is geen van beide. Wordt met veel humor gegeven zonder de essentie van de cursus te verliezen. Ging weg met een geruststellend gevoel en kan iedereen deze cursus aanraden.

  Leila Bessais Avatar Leila Bessais
  10/14/2017

  5 star review  We hebben deelgenomen aan de bevallingscursus voor 1 dag in het ziekenhuis in Purmerend. Van 10.30 - 14.30 leer je op een no-nonsense manier hoe je kunt "voorbereiden" op je bevalling en wat je kunt verwachten. Als je zwanger bent van een eerste kindje is deze dag echt een aanrader. Geen zweverig gedoe met matjes of puffen maar interactief en betrokken met veel humor! Er was genoeg ruimte om vragen te stellen en de tijd vloog voorbij.

  Oriana Elerie Avatar Oriana Elerie
  10/14/2017
 • 5 star review  Ja, dit was precies wat wij zochten! Een relaxte sfeer vanaf het begin. Geen gezweef op yogamatjes en puffen op de maat van kortjakje, maar precies zoals Suzan het zelf al zegt: een no-nonsense cursus met een dosis humor. Ze maakt het niet mooier dan het is, maar geeft duidelijke tips en trics waar we naar verwachting ook echt iets aan gaan hebben. Een flinke dosis theorie, gebracht op een vlotte manier. Ze heeft mij echt een gevoel van vertrouwen en kracht in mijn eigen lijf weten te geven. Daar ben ik ontzettend blij mee. Ook voor mijn vriend was het waardevol om aanwezig te zijn. Naar eigen zeggen is zijn eigen rol bij de bevalling nu veel duidelijker voor hem, waardoor ook hij er een stuk minder tegenop ziet. Suzan, je hebt het voor elkaar gekregen, wij gaan met vertrouwen de komende tijd tegemoet en zullen zeker laten weten hoe het is verlopen! Voor iedereen die nog twijfelt... schrijf je in, dit is echt een hele fijne voorbereiding op de bevalling!

  Annemiek Hiemstra Avatar Annemiek Hiemstra
  10/14/2017

  5 star review  Eendaagse cursus gevolgd. Praktisch, leerzaam, interactief en concrete tips. Alle vooroordelen van een "puf" klasje zijn hier niet van toepassing. Bedankt!

  Tamar van Monski Avatar Tamar van Monski
  10/09/2017

  5 star review  Leuk voor zwangere en partner. Echt een aanrader.

  Linda de Jong Avatar Linda de Jong
  10/08/2017

  5 star review  Vandaag de bevallingscursus in 1 dag gevolgd. Wat was het leuk! Een interactieve, informatieve en gezellige dag. Veel geleerd, wat ik zelf erg fijn vindt. Zo'n eerste keer bevallen is spannend en dankzij Suzan snap ik meer wat er gaat gebeuren en hoop ik hier op het moment supreme meer op in te kunnen spelen. Hartelijk dank!

  Carina Cabout-Kruger Avatar Carina Cabout-Kruger
  10/08/2017

  5 star review  De cursus gevolgd, mede op aanraden van onze buren. Ook hij was namelijk enthousiast en dat had vooral te maken met het feit dat het geen 'zweverige' cursus zou zijn. Hierdoor stond mijn vriend ook al iets positiever tegenover het 7 keer!!! 😉 meegaan naar een zwangerschapscursus. Het was inderdaad niet wat je er van tevoren bij bedenkt, het was gezellig, goede sfeer en een heleboel nuttige informatie die we kregen over zwangerschap, bevalling en periode erna. Suzan brengt het erg duidelijk en met humor, waardoor het ook boeiend bleef. Daarnaast met de andere koppels ook erg kunnen lachen, want dat je nog niet alles weet zo bij een eerste, was al heel snel duidelijk en ook daarom was de cursus geen overbodige luxe. 😀 Suzan, wij zijn inmiddels trotse ouders, maar nogmaals heel erg bedankt!

  Patricia Louter Avatar Patricia Louter
  9/14/2017

  5 star review  "Welkom...pak lekker koffie/thee of water..." Zo begon iedere cursusavond steevast op de dinsdagavond. Samen met mijn man vol goede moed ons opgegeven voor de cursus Samen Bevallen om goed voorbereidt te zijn voor wat zou gaan komen. Na het rondje hoe de week ons was vergaan, volgde iedere avond een nieuw stuk theoretische kennis over hoe de bevalling verloopt (hormonaal dan...) Door middel van afwisselende werkvormen en daarbij de interacties met ons, maakt dat wij iedereen deze cursus aan kunnen raden. Vooral als je je wilt richten op de kennis i.p.v. praktische uitvoering (zoals bijvoorbeeld yoga of samen puffen). Dat deel is (vaak ten genoegen van de (mannelijke) partners) maar klein van stuk. Een aantal puftechnieken en wat pijnverlichtende massage grepen zijn ongeveer de enige praktische handelingen wat deze avonden passeerde. Daarnaast wordt deze cursus gebracht in een relaxte sfeer en met een goede dosis humor. Inmiddels zijn wij bevallen van een prachtige zoon en heeft de informatie van deze cursus eraan bijgedragen dat ik (ongeveer) wist wat er ging komen en heeft de "hap lucht.. K... techniek" mij super geholpen. Suzan ontzettend bedankt voor alle nuttige en zinvolle informatie en tips die een waardevolle bijdrage hebben geleverd tijdens onze bevalling. Liefs Dennie en Jolanda Wellerdieck.

  Jolanda Keff Avatar Jolanda Keff
  9/11/2017

  5 star review  Deze zomer de bevallingscursus van 7 avonden gedaan. Aanrader!! We hebben erg veel geleerd, maar vooral ook veel gelachen. Suzan begeleidt de cursus op een nuchtere, luchtige en humoristische manier waardoor je er iedere week weer vol nieuwsgierigheid naartoe gaat en met en dosis kennis naar huis. Zeker doen wanneer je graag meer kennis wilt over het proces van je bevalling en bruikbare tips om deze 'dragelijker' te maken, maar niet zit te wachten op yogamatjes en puf lessen ;-). Mijn man en ik gaan na deze cursus te hebben gevolgd de bevalling vol vertrouwen tegemoet, kom maar op!

  Marianne Vermeulen Avatar Marianne Vermeulen
  9/11/2017

  4 star review  Supercursus, alles ging lekker vlot, werd goed uitgelegd en gepaard met de nodige humor, aanrader!

  Sharon Laros Avatar Sharon Laros
  9/10/2017

  5 star review  Informatieve cursus met de nodige dosis humor! Suzan deed het erg leuk en betrok de partners bij de diverse thema's die besproken worden zodat ook zij goed voorbereidt zijn en weten dat ze een belangrijke rol spelen tijdens de bevalling! Een aanrader!

  Fabienne Van Der Linde-Ellermeijer Avatar Fabienne Van Der Linde-Ellermeijer
  9/06/2017

  5 star review  Het was geweldig super veel tips gehad en ook onwijs veel geleerd !! Ik beveel de cursus zeker aan voor nieuwe mama's en papa's to be !!! Dank je wel voor alles �

  Silvana Dennis Van der Maden Avatar Silvana Dennis Van der Maden
  9/05/2017

  5 star review  Vandaag de 1 daagse bevallingscursus gevolgd bij Suzan. Wat een aanrader! Op een leuke en ontspannen manier leidt ze je door het hele bevallingsproces heen. Wij weten nu wat ons te wachten staat en hoe het allemaal gaat verlopen. Ook als het even anders gaat dan volgens planning. Ook mijn vriend was enthousiast over de cursus. We hebben hele handige en bruikbare tips gekregen. Ee gaan een stuk zelfverzekerder de bevalling tegemoet dankzij de bijdrage van Suzan. Bedankt hiervoor! Groetjes Peter en Nancy

  Nancy Beuving Avatar Nancy Beuving
  8/26/2017

  5 star review  Ik heb samen met mijn partner de samen bevallen cursus van 7 avonden gevolgd. Een erg leuke en leerzame cursus voor beide! Veel interessante informatie wat je niet zo snel in de boeken leest en met een grapje hier en daar tussendoor maakt het erg gezellig en zorgt ervoor dat je aandachtig luistert van het begin tot het eind. Ik kan niet wachten voor de terugkom dag!! Zeker een aanrader als je geen ouderwetse pufclub wilt volgen��.

  Laura Berghoef Avatar Laura Berghoef
  7/27/2017

  5 star review  Afgelopen zaterdag hebben mijn vriend en ik de bevallingscursus van één dag gevolgd. Echt een aanrader voor een ieder die geen zin heeft in wekelijkse bijeenkomsten, maar op een leuke, ongedwongen manier in één dag toch alle tips & trics wil horen om zich enigzins voor te kunnen bereiden op wat komen gaat. Suzan, de cursusleidster, doet dit op een ontzettend leuke, interactieve wijze met veel humor, waardoor het zelfs voor de heren een leuke dag is 🙂 Veel geleerd en veel gelachen, top!!

  Ingrid Hansma Avatar Ingrid Hansma
  7/24/2017

  5 star review  Vandaag (22 juli) de bevallingscursus in 1 dag gedaan. Wat hebben Joey en ik een top dag gehad! Zo ontzettend leerzaam, ontzettend gelachen en ik maak me nu een stuk minder druk om de bevalling. Met de handige tips van Suzan gaat het vast en zeker helemaal goed komen! Suzan, onwijs bedankt!! Ik ga deze cursus zeker aanbevelen aan mijn zwangere vriendinnen!

  Simone van der Hoek Avatar Simone van der Hoek
  7/22/2017

  5 star review  Super leuke leerzame en gezellige cursus!! Er is genoeg ruimte voor vragen, interactie met elkaar tips en trics! Ik kijk totaal ontspannen maar de bevalling uit! Het wordt hard werken maar dankzij de cursus genoeg dingen geleerd om aan vast te houden tijdens de bevalling! Topper!

  Marianne de Vreugd Avatar Marianne de Vreugd
  7/14/2017

  5 star review  Veel dingen geleerd, veel gelachen maar vooral praktisch en bruikbaar.

  Laure Hermans - D'haese Avatar Laure Hermans - D'haese
  6/28/2017

  5 star review  Op 17 juni deze cursus gevolgd, deze had ik al weken geleden "geboekt". Mn vriend vond het helemaal niks maar "gelukkig" was het 1 dag zei die. Wat heeft die gelachen tijdens de cursus (goh en hij had er geen zin in). We hebben zoveel dingen geleerd. Voor hem veel nieuwe dingen en voor mij dingen voor extra herhalingen en "ohja" momentjes. Er was heel veel interactie. De cursus werd super leuk gegeven, de tijd ging onwijs snel en we hebben veel geleerd. Laat die bevalling maar komen want wij zijn er klaar voor (uh naja nog heel even wachten tot 3 augustus eigenlijk haha)

  Sylvana Beenen Avatar Sylvana Beenen
  6/22/2017

  5 star review  Tussen de jungle van zwangerschapscursussen vond ik deze cursus van Suzan. Ik vond het leuk dat alle avonden voor stellen zijn en dat het niet alleen puffen en een soort yoga cursus is. Het was een duidelijke en heldere cursus. Veel theorie en tussendoor interactieve opdrachten. Ik en mijn man gaan nu veel zekerder de bevalling in. Je houdt er ook leuke contacten aan over met de medecursisten.

  Stefanie Brouwer - Beckman Avatar Stefanie Brouwer - Beckman
  6/19/2017

  5 star review  Ik ben zelf niet van de joga en elke week maar heen gaan. Daarom op zoek gegaan naar iets in 1 dag. Zag er best wel tegen op. Maar Suzan nam toch alles weg en bracht de cursus op een "mannelijke" manier. Veel wetenschap en statischtisch cijfers. Iets wat mij heel erg aanspreekt! Gelijk ook bij vrienden aangeraden! Suzan je deed het echt top! Heb er zeer van genoten en je maakte het lekker persoonlijk. Bedankt voor de heldere uitleg!

  Jasper van der Werf Avatar Jasper van der Werf
  5/25/2017

  5 star review  De dag cursus was zeer informatief, duidelijk en waardevol. Leuke afwisselende werkvormen met ruimte voor interactie en een grapje. Zeker aan te raden! Bedankt Suzan voor de leuke dag. Ik ga toch ook geruster en met meer vertrouwen de bevalling tegemoet.

  Marijke Barnhoorn - de Boer Avatar Marijke Barnhoorn - de Boer
  5/20/2017
 • 5 star review  wat een top cursus was het. Ik keek er elke week weer naar uit om naar de cursus te gaan. De manier en de humor waarmee jij lest geeft, is echt leuk. En hoe je onze partners erbij betrekt kan ik alleen maar een dikke pluim geven. Dit is voor iedereen een aanrader. Bedankt voor 7 leuke lessen. Ik kijk nu al uit naar de terug kom dag.

  Petra Houweling Avatar Petra Houweling
  5/03/2017

  5 star review  Ik heb echt zoveel gehad aan deze cursus! De informatie was erg nuttig en de cursus zelf was interactief en leuk. Er was ruimte voor de vragen, maar er kon ook gelachen geworden. Ik keek er, ondanks mijn gigantische buik, elke week naar uit! ��

  Tammy Knibbe van Driel Avatar Tammy Knibbe van Driel
  5/01/2017

  5 star review  Mijn vriendin en ik hebben deelgenomen aan een 4 avond durende cursus. We hebben veel informatie, tips & tricks gekregen door o.a. met de andere stellen alles te kunnen bespreken. Omdat het voor ons het eerste kindje is, is het een hele nieuwe ervaring. De manier waarop de cursus wordt gegeven is totaal niet zwerig, en wordt de aanstaande papa er ook op een leuke manier bij betrokken. Wij gingen er met plezier heen en kwamen thuis met veel informatie, waar we het samen of met andere nog veel over hebben. Deze cursus is echt aan te raden voor aanstaande ouders! Wij willen nogmaals via deze weg Suzan bedanken voor de cursus!

  Kevin Giesekam Avatar Kevin Giesekam
  4/08/2017

  5 star review  Erg informatief en gezellig! We hebben deze cursus gevolgd bij ons eerste kindje en het is zo goed blijven hangen dat we er bij tweede ook weer baat bij hebben gehad. Zeker aan te raden!

  Kristine Michelle Avatar Kristine Michelle
  3/27/2017

  5 star review  Nuttige informatie, gezellig/ informeel. Een goede voorbereiding is het halve werk! En het was een tijd om nooit te vergeten! Bedankt!

  Rebecca de Palm-Sumter Avatar Rebecca de Palm-Sumter
  3/27/2017

  5 star review  Hele leuke cursus met goede informatie zowel voor de vrouw als voor de man. Het is een interactieve en positieve cursus met heel veel tips om de bevalling zo fijn en prettig mogelijk te laten verlopen. Deze tips krijg je ook nog nagestuurd per mail om nog eens rustig na te lezen. Alle aspecten worden besproken van beginfase tot eindfase. Mogelijkheden van pijnstilling, borst- en flesvoeding, kortom alles wat je wil weten of voorbereid de bevalling in te gaan! Wij kunnen het iedereen aanraden!

  Eline van der Vlerk-Stor Avatar Eline van der Vlerk-Stor
  3/25/2017

  4 star review  Wij hebben de cursus als positief en informatief ervaren! Suzan is een fijne begeleidster die ervaring uitstraalt en je daardoor een vertrouwd gevoel geeft. Wij vonden het een gezellige cursus,

  Solange Grosmann - van der Eerden Avatar Solange Grosmann - van der Eerden
  3/22/2017

  5 star review  Super leuke cursus! Ons ingeschreven op aanraden van mijn collega die ook heel enthousiast was. Ik raad het ook echt iedereen aan, juist mensen die geen zin hebben in zweverig gedoe, graag ook iets leuks willen wat manlief ook interessant zal vinden en houden van humor! Ja ja een bevallingscursus en humor, jup! Ga zo door Suzan!

  Laila Em - Ah Avatar Laila Em - Ah
  2/25/2017

  5 star review  Ik vond de bevallingscursus (samen bevallen 1 dag) erg leuk, leerzaam en gezellig. Het nadeel is dat de cursus zo goed was, dat ik het nu na 4 jaar nog steeds weet en geen nieuwe cursus nodig heb! � Keep up the good work! �

  Kim Warnink Avatar Kim Warnink
  2/06/2017

  5 star review  Als er 6 � waren hadden wij deze gegeven. Wat een topper is Suzan. Een cursus waar je echt zo veel leert. Super veel handige informatie in een mega gezellige sfeer. Geen puffcursus of gekke verhalen maar gewoon duidelijke informatie. Wij hadden mega veel plezier tijdens de cursus en hebben ons elke week opnieuw verheugd om naar de bevallingscursus te gaan. Suzan is echt een schat van een mens. Zij leidt de cursus met veel humor en geeft duidelijke informatie. Bovenop krijg je heel veel handige tips en triks. Door deze cursus is mijn bevalling heel goed en soeppel verlopen. Ik wist precies wat ik wanneer moest doen. Als je zwanger bent is deze cursus een absolute aanraader!

  Sina van Harn Avatar Sina van Harn
  2/06/2017

  5 star review  ik vond het een erg leuke en leerzame cursus. heb het idee dat ik in een dag precies genoeg informatie heb kunnen krijgen om voorbereid de bevalling in te gaan! de cursus wordt op een leuke boeiende manier gegeven 🙂

  Ronette Raaphorst - Rijff Avatar Ronette Raaphorst - Rijff
  2/04/2017

  5 star review  Omdat het ons eerste kindje is wilde ik graag een bevallingscursus doen om wat tips en trics te krijgen voor straks tijdens de bevalling. Daarbij wilde ik wel kijken naar een cursus die ook voor een man leuk is. Via onze verloskundige praktijk werden wij gewezen op de Samen Bevallen cursus van Suzan. Na de informatie gelezen te hebben heb ik ons gelijk ingeschreven. Afgelopen zaterdag was het dan zo ver.. en de recensies zijn waar! Wat een leuke, spontane, interactieve cursus waarbij je echt de deur uit gaat en je ook daadwerkelijk wat geleerd heb. Niks geen zweverig gedoe, geen uren lange theorie maar een cursus waarbij je als cursisten ook betrokken wordt door middel van kleine opdrachten. Ook voor mannen is deze cursus echt een aanrader, de mannen worden er echt bij betrokken en zitten niet na een uur je al aan te kijken van nou moet dit. Mijn vriend ging echt naar huis met het idee dat hij er wat van opgestoken had, niet alleen met wat er allemaal bij komt kijken maar ook hoe hij mij straks het beste kan ondersteunen. Kortom; top cursus! En laat ik dan vooral niet vergeten te vermelden dat dat grotendeels komt door Suzan. Suzan is een open, spontane, lieve vrouw die weet waar ze het over heeft en dit op een leuke manier weet te vertellen. Geen lastige benamingen (zoals je veelal op internet vind) maar simpele uitleg, duidelijke voorbeelden en alles met een leuke dosis humor. Wij zijn er klaar voor, kom maar op kleintje!

  Lina Wink Avatar Lina Wink
  1/15/2017

  5 star review  Een leerzame cursus voor zowel vrouw als man, met humor en leuke stellingen worden mannen goed betrokken bij de hele cursus. De tips gaan we goed bewaren voor als het zo ver is! We hebben een onwijs leuke dag gehad en ik zal deze cursus zeker aanbevelen!

  Lisanne Hannema-Spaan Avatar Lisanne Hannema-Spaan
  1/15/2017

  4 star review  Hele leuke en leerzame cursusdag! Veel praktische tips, heel down to earth en met humor gebracht: een aanrader. Geeft veel rust en inzicht hoe we goed de bevalling in kunnen gaan.

  Mariska Groen Avatar Mariska Groen
  1/14/2017

  5 star review  Vandaag een leerzame en gezellige dag gehad. Ik vond het ook erg leuk dat ze de mannen er actief bij betrok. mijn man zei zelfs dat hij een leuke dag had gehad en dat wil wat zegen. Ik vond de cursus erg nuttig en ze liet ook genoeg ruimte voor humor. Deze cursus is zeker een aanrader.

  Stacey Reijerse - Engel Avatar Stacey Reijerse - Engel
  1/14/2017

  5 star review  Het is een hele leuke en luchtige cursus. Gelukkig niet zweverig, want daar zat ik niet op te wachten. Ook voor de mannen is het heel goed te doen, mijn man heeft er heel veel van geleerd en heeft mij dankzij de cursus heel goed kunnen bijstaan tijdens de bevalling.

  Milika Noordermeer-Uitman Avatar Milika Noordermeer-Uitman
  12/18/2016

  5 star review  Hele fijne dag gehad. Geeft je tips en informatie waar je samen wat aan hebt en veel punten waar we nog niet aan hadden gedacht.

  Mariëtte Moolhuizen-Weber Avatar Mariëtte Moolhuizen-Weber
  12/15/2016

  5 star review  Ik vond t een leerzame maar zeker ook een leuke cursus. Fijn om alles door te nemen, ook hoe je t zo "aangenaam" mogelijk kunt maken. Een heel compleet verhaal in 1 middag. Hartelijk dank voor de cursus middag Suzan!

  Myrna van Iperen Avatar Myrna van Iperen
  10/19/2016

  5 star review  Praktische dag, veel afwisseling en lekker interactief. Zinvolle en nuttige info gehoord, ook bevestiging ontvangen op eerder opgedane informatie en vooral veel bruikbare tips, ook voor de man. Ja, wel wat ademhalingtips maar geen 'pufclub', echt kort en krachtig bij stil gestaan. Niets zweverig aan!

  Linda Kortekaas Avatar Linda Kortekaas
  10/11/2016

  5 star review  Zeer duidelijke en uitgebreide cursus. Zeker van toegevoegde waarde! Suzan, bedankt voor je duidelijke uitleg en gezellige sfeer met de groep!

  Annelies Teekens Avatar Annelies Teekens
  10/08/2016